Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BUSINESS: Promisiunile ministrului Teodorovici de ieftinire a gazelor se dovedesc minciuni / ANRE a mărit cu 5,83% prețul pentru populație

Breaking News:
 

Consilier de la APIA Constanţa, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa anunţă, joi, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Alexandru Răzvan Ionescu.

Acesta, fost consilier superior la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Constanţa, este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni.

Alexandru Răzvan Ionescu este acuzat de folosirea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, şi spălare a banilor, în formă continuată.

Conform anchetatorilor, “în perioada 2008–2013, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A. – Centrul judeţean Constanţa, în şapte situaţii, a folosit, la instituţia unde îşi desfăşura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafeţe agricole de pe raza judeţului Constanţa.

Patru dintre acele documente au fost falsificate chiar de inculpat, prin contrafacerea scrierii uneia dintre cele două persoane.

Ca urmare a acestor demersuri infracţionale, inculpatul a obţinut pe nedrept suma de 1.406.537 lei.

În perioada 2 decembrie 2010 – 4 februarie 2011, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 333.500 lei pe care a transferat-o din contul uneia dintre persoanele în numele căreia a depus cererile de finanţare în contul propriu, sub aparenţa unor plăţi licite.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 1.521.547 lei.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 62.650 euro aparţinând inculpatului Ionescu Răzvan Alexandru”.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Constanţa. Alexandru Răzvan Ionescu a mai fost trimis în judecată în decembrie 2014. 

În dosarul respectiv era acuzat de comiterea a 22 de infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, şapte infracţiuni de folosire de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, şapte infracţiuni de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, două infracţiuni de fals intelectual şi constituire a unui grup infracţional organizat.