Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Judecătoarea Corina Corbu susține interviul la CSM pentru șefia ÎCCJ / Este singurul candidat / JUSTIȚIE: Judecătoria Slatina decide dacă Sorina poate pleca din țară / Procurorul general Bogdan Licu a cerut o ordonanță președințială în acest sens / 

Breaking News:
 

CSM: Nistor Călin va conduce DNA și după ce i se încheie mandatul de adjunct

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, ca procurorul şef adjunct al Direcţiei Naționale Anticorupție (DNA), Nistor Călin, să conducă instituția și după data de 25 mai, când îi încetează mandatul de 3 ani.
 
Nistor Călin – sursă foto Romania Tv
 
Nistor Călin a fost delegat în funcția de procuror-șef al DNA în luna februarie, după ce Anca Jurma a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar. El a fost adjunct al procurorului șef al DNA din mai 2013.
 
Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, la solicitarea lui Tudorel Toader, ministrul Justiției la acea dată, remaniat recent din ordinul lui Liviu Dragnea.
 
Ministrul Justiţiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat. Aceasta a fost numită însă de CSM în funcția de procuror-șef adjunct la Secția specială de anchetare a magistraților.
 
15 Shares