Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

DNA: Șeful Serviciului Permise Giurgiu cerea mită 300 de euro de la candidați, să-i treacă traseul

Șeful Direcției Permise și Înmatriculări Auto din Giurgiu, Mitică Văduva, și primarul comunei Valea Dragului, Marian Mototolea, au fost reținuți de procurorii DNA, vineri, pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită, respectiv de complicitate la această infracțiune.

Anchetatorii dețin probe că Văduva a perceput ”în mod uzual” de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la inculpatul Mototolea Marin.

”În perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru:

  • promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
  • programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării),
  • înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

În cauză, procurorii desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 11 persoane. La data de 20 septembrie 2019, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului DNA, au făcut, joi seară, 26 de percheziţii la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV) Giurgiu şi la locuinţele unor poliţişti şi instructori auto, într-un dosar privind obţinerea în mod fraudulos de permise auto.

Mită pentru permise auto: 13 polițiști și instructori din Giurgiu, „săltați” de DNA
406 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv