Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

Doi candidați pentru funcția de Procuror General al României. Ultima zi de înscriere

Joi se încheie perioada de înscriere a candidaturilor pentru funcția de Procuror General al României, care rămâne vacantă începând cu data de 28 aprilie, când îi expiră lui augustin Lazăr mandatul de 3 ani.

Însă actualul procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), augustin Lazăr, și-a depus candidatura pentru un nou mandat.

După e, s-a înscris în cursă Marian Drilea, procuror la DIICOT Brașov.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanșat procedura după ce a eșuat în încercarea de al-l revoca pe Lazăr așa cum a procedat cu Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a căei demitere a obținut-o în iulie 2018, cu ajutorul Curții Constituționale.

Lista candidaților care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviului se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019.

Ulterior, candidaţii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiţiei, audierea fiind transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 5 aprilie 2019.

Propunerea lui Tudorel Toader va fi înaintată pentru aviz Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), apoi va fi transmisă preşedintelui Klaus iohannis, care poate accepta sau respinge persoana aleasă de ministru.

39 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv