Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: Codul Administrativ, adoptat prin OUG / GUVERN: OUG pentru reglementarea ridesharing, adoptată /  

Breaking News:
 

Dorința de a comite infracțiuni nu are culoare politică. Primari de la cinci formațiuni diferite au comis fraudă cu fonduri europene

Societatea Academică din România a dat publicității, miercuri, un raport preliminar despre modul în care au fost comise infracțiunile economice în perioada 2010-2017.

Astfel, conform Valentinei Dimulescu, analist al SAR, în perioada amintită au existat 4.719 condamnări date pentru infracțiuni de natură economică.

Dintre acestea, 555 de condamnări s-au dat pentru fraudă cu fonduri europene, iar 92 de astfel de infracțiuni au fost comise de reprezentanți ai unor primării.

În total, 48 de primari și 13 viceprimari au fost condamnați pentru fraudă cu fonduri europene, iar repartiția lor ne arată că dorința de a comite infracțiuni nu ține cont de culoarea politică.

Pentru că pe lista condamnaților apar 15 primari de la PSD, 12 primari de la PD sau PDL, 7 primari de la PNL și câte un primar de la USL și PRM.

Valentina Dimulescu a mai precizat că “cea mai des folosită metodă de comitere a unei fraude cu fonduri europene este folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea”.

Cifrele sunt confirmate de Florian Marin, expert pe fonduri europene și vicepreședinte al Blocului Național Sindical, care anunță că “ne-au costat în jur de 1,8 miliarde de euro fraudele cu fonduri europene și cheltuielile neeligibile comise doar în legătură cu perioada de programare 2007-2013”.

22 Shares