Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Nicușor Dan a intrat în cursa internă a USR pentru candidatura la șefia Primăriei Capitalei / JUSTIȚIE: Anchetatorii reconstituie, timp de două zile, crimele din Caracal / Dincă a fost mutat la arestul IPJ Olt / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara de miercuri până vineri /

Breaking News:
 

Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, de Completul de 5 judecători de la ÎCCJ, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, luni, a doua zi după alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție.

Jurnaliștii, care au venit încă de dimineață la Instanța supremă, au fost chemați în sala de judecată a Secției penale la ora 13.30, de completul de judecată, care a intrat la ora 13.42.

Sentința pentru liderul PSD a fost pronunțată cu puțin timp înainte de ora 14.00.

Dragnea nu s-a prezentat în fața judecătorilor, și-a trimis însă avocata, pe Flavia Teodosiu.

Celelalte sentințe pronunțate de judecători:

  • Olguta Sefu: 1 an cu suspendare pentru fals intelectual și achitată pentru abuz in serviciu;
  • Constantin Balaban: 1 an cu suspendare pentru fals intelectual și achitată pentru abuz in serviciu;
  • Gheorge Nicușor: 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual și achitată pentru abuz in serviciu;
  • Adriana Botorogeanu: 2 ani cu suspendare
  • Rodica Miloș: 3 ani cu suspendare
  • Ionel Marineci: 3 ani cu suspendare

În cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, judecătorii au dispus încetarea proces penal, ea fiind achitată, de asemenea, pentru abuz în serviciu.

A fost achitată și Valentina Mirela Marica, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei.

Pe latură civilă, Liviu Dragnea, Floarea Alesu şi Anisa Niculina Stoica sunt obligaţi, în solidar, la plata sumei de 23.445 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpata Anisa Niculina Stoica).

Totodată, cei trei vor trebui să plătească, în solidar, suma de 60.205 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către Adriana Botorogeanu).

Liviu Dragnea fusese condamnat și în primă instanță, anul trecut (21 iunie), la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar a făcut apel.

El a tergiversat judecarea apelului, reușind să schimbe, cu ajutorul Curții Constituționale, componența Completului de 5 judecători stabilit inițial de ÎCCJ. 

După condamnare, Dragnea trebuie să se predea de îndată la cea mai apropiată secție de Poliție sau așteaptă să fie ridicat de acasă, potrivit legii.

El va sta încarcerat în carantină, la Penitenciarul Rahova, timp de 21 de zile, după care va fi dus în celula unde își va ispăși pedeapsa.

Este cel de-al doilea lider PSD care face pușcărie, după Adrian Năstase.

Dragnea mai are un dosar la DNA, pentru fraudarea a 21 milioane de euro fonduri europene și 31 de milioane de lei cofinanțare de la bugetul de stat.

983 Shares