Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Negocierile între PE și Consiliul UE pentru desemnarea lui Kovesi procuror european se reiau pe 27 martie / POLITICĂ: Dăncilă pregătește o nouă remaniere 

Breaking News:
 

Elan Schwartzenberg, victorie uriașă în instanță. A scăpat de urmărirea internațională și mandatul de arest preventiv

Afaceristul Elan Schwartzenberg a obținut, vineri, o victorie uriașă în instanță.

Magistrații de la Tribunalul București au decis să-l scape pe Schwartzenberg de mandatul de arest preventiv emis pe numele său, dar și de mandatul în baza căruia fusese dat în urmărire internațională.

Decizia nu este definitivă, dar Schwartzenberg este la un pas să dispară definitiv în atenția anchetatorilor, aceștia având doar 48 de ore la dispoziție pentru a contesta decizia de vineri.

Afaceristul a dispărut din România în urmă cu mai mult de doi ani, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat arestarea lui preventivă într-un dosar în care este acuzat de comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Schwartzenberg este acuzat că a intermediat afacerea dintre Avraham Morgenstern și Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, respectiv că ar fi intermediat șpaga dată de Morgenstern lui Mazăre, 175.000 de euro, pentru ca afaceristul să pună mâna pe un contract de aproape 10 milioane de euro de ridicare a Campusului social Henri Coandă din Constanța.

Procurorii DNA susțineau la vremea respectivă că banii de șpagă au fost filtrați prin intermediul unei societăți offshore controlate de Schwartzenberg, dar care era înmatriculată în Insulele Virgine Britanice și avea conturi deschise în Liechtenstein.