Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 
Fostul prim-adjunct al SRI, chemat de procuroarea SS să dea explicații în dosarul în care șefa revocată de la DNA este acuzată că l-a adus în țară pe escrocului Nicolae Popa fugit în Indonezia

Florian Coldea, audiat în dosarul lui Kovesi deschis de Adina Florea la plângerea fugarului Ghiță

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea s-a prezentat joi dimineață la Secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), pentru a fi audiat de procurorul-șef adjunct Adina Florea,  în dosarul deschis fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, în urma plângerii penale depuse de Sebastian Ghiță, fost deputat PSD fugit în Serbia pentru a scăpa de procurorii anticorupție.
 
 
 
Coldea a sosit la sediul secției speciale la ora 9.48, cu remarca: “Ce interes pentru un profesor!”.
 
El a venit singur, neînsoțit de avocat, și le-a spus jurnaliștilor că va face declarații când va ieși de la audiere: “O să fac câteva observații în momentul în care o să ies”.
 
Audierea are loc în dosarul privind extrădarea din Indonezia a escrocului FNI Nicolae Popa, care fugise de 10 ani din țară și era condamnat la 15 ani de închisoare. 
 
Coldea a fost citat telefonic de Adina Florea, dar a venit personal să-și ridice citația, pe 22 aprilie, la registratura Secției speciale – denumită de jurnaliști, în mod ironic, Secția “SS”, pentru că a fost înființată de PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, prin modificarea Legilor Justiției, pentru a-i intimida pe magistrați.
 
Pe 28 martie, Adina Florea a plasat-o sub control judiciar pe Laura Codruța Kovesi, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus revocarea acestei măsuri, decizia fiind definitivă.
Anca Florea, umilită! ÎCCJ i-a ridicat lui Kovesi controlul judiciar (integral)
Acuzată că a cerut bani de la Ghiță să-l aducă în țară pe escrocul FNI

Adina Florea o acuză pe fosta șefă a DNA că a cerut și luat mită de la Ghiță peste 200.000 de lei pentru plata avionului care l-a adus în țară pe escrocul Nicolae Popa, fugit în Indonezia ca să scape de închisoare. 

Alte capete de acuzare sunt abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.  

Însă MAI și IGPR au precizat deja, în două comunicate, că plata aducerii în țară cu un avion de line a escrocului Nicolae Popa, extrădat din Indonezia, a fost făcută cu bani din buget.
105 Shares