Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

Fost adjunct al lui Kovesi, al 4-lea candidat pentru funcția de Procuror General

Procurorul Gabriela Scutea, fost adjunct al Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General, s-a înscris joi, pe ultima sută de metri, în cursa pentru funcţia de Procuror General al României.

Gabriela Scutea este cel de-al patrulea candidat pentru conducerea Parchetului General, după actualul procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea şi fostul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Gabriela Scutea s-a înscris anul trecut şi în cursa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anricorupţie (DNA), însă ministrul Tudorel Toader a propus-o pe Adina Florea, pe care preşedintele Klaus Iohannis a respins-o de două ori. Conducerea interimară a DNA este asigurată acum de Nistor Călin.

Pe vremea când era adjunct al procurorului general Laura Codruţa Kovesi (noiembrie 2006 – mai 2013), Gabriela Scutea a fost responsabilă cu activitatea Secţiei judiciare, cea de resurse umane şi documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanţare externă, precum şi audit.

Ulterior, între lunile mai – august 2013, ea a fost consilier al Procurorului General de atunci, Tiberiu Niţu.

În ianuarie 2016, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea deţinea funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Ea şi-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

54 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv