Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: Dragnea vorbește la scenă deschisă despre amnistie și grațiere / Tudorel Toader ne liniștește însă că aceasta ar fi ultima soluție / ACTUALITATE: Zeci de mii de români rămân fără curent electric și în a treia zi / 

Breaking News:
 

Fost director de la CNADNR, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj anunţă, marţi, trimiterea în judecată, în stare de arest, a lui Dorin Gavril Debucean.

Acesta, fost director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave.

Conform procurorilor DNA care au instrumentat dosarul, “inculpatul Debucean Dorin Gavril, în calitate de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (C.N.A.D.N.R.) S.A. Bucureşti, cu încălcarea prevederilor legale, a semnat două contracte de asistenţă juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistenţă juridică pentru cauze strict determinate şi un onorariu şi alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proceselor.

Cele două documente au fost semnate de inculpat în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul C.N.A.D.N.R. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte.

Ca urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, C.N.A.D.N.R. S.A. a suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei (rezultată prin executarea silită a celor două contracte)”.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

Trebuie precizat că Debucean se află deja după gratii. El a luat 3 ani şi 6 luni de închisoare într-un dosar demarat în urmă cu mai mult de cinci ani şi în care a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi conflict de interese.