Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: Dragnea vorbește la scenă deschisă despre amnistie și grațiere / Tudorel Toader ne liniștește însă că aceasta ar fi ultima soluție / ACTUALITATE: Zeci de mii de români rămân fără curent electric și în a treia zi / 

Breaking News:
 

Fostul prefect al judeţului Galaţi a luat 8 ani de închisoare

Magistraţii de la Tribunalul Galaţi l-au condamnat marţi la 8 ani de închisoare pe Emanoil Bocăneanu, fost prefect al judeţului Galaţi.

sursa foto mondonews.ro

Decizia nu este una definitivă şi poate fi atacată într-un interval de 10 zile la Curtea de Apel Galaţi, dar Bocăneanu rămâne oricum în arest pentru că el mai are de executat o pedeapsă dintr-un dosar în care a fost găsit vinovat de finanţarea ilegală a clubului de fotbal Dunărea Galaţi.

Bocăneanu a fost trimis în judecată în februarie 2014, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni precum trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu, instigare la folosirea de informaţii nedestinate publicului, delapidare, şantaj şi fals în declaraţii.

Concret, prefectul judeţului Galaţi era acuzat că l-a ameninţat cu demisia pe şeful de la Evidenţa Persoanei Galaţi dacă nu acceptă angajarea unei prietene a soţiei sale.

Mai mult, Bocăneanu a fost acuzat că şi-a instalat un apropiat în fruntea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi că a intervenit pe lângă poliţişti de la Poliţia Rutieră Galaţi pentru ca unul dintre apropiaţii săi să scape de câteva ori doar cu un avertisment.

În cele din urmă, magistraţii de la Tribunalul Galaţi l-au achitat pe Bocăneanu pentru infracţiunile de şantaj şi fals în declaraţii. Totuşi, el a luat 3 ani pentru trafic de influenţă, 3 ani pentru instigare la abuz în serviciu, 2 ani pentru delapidare şi un an pentru instigare la folosirea de informaţii nedestinate publicului.

Magistraţii au contopit pedepsele şi cu Bocăneanu este şi recidivist, fostul prefect al judeţului Galaţi a rămas cu o pedeapsă de 8 ani de închisoare.