Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 
Fumigenele penalilor lansate la Antena 3 sunt demascate chiar de Poliție. MAI a ales pentru transportul lui Nicolae Popa din Indonezia un avion privat al lui Țiriac

Ghiță a mințit! IGPR anunță că a plătit din buget avionul pentru extrădarea lui Popa

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) s-a ocupat de procedurile de achiziție!

Fugarul Sebastian Ghiță s-a mai făcut o dată de râs, de data aceasta la pachet cu Andreea Cosma – condamnată în primă instanță la 4 ani de închisoare cu executare – el fiind un fost deputat PSD, iar ea, o actuală deputată PSD.

După ce s-a dat în spectacol la Antena 3, anunțând prin telefon că a depus denunț la Parchetul General împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, care i-ar fi cerut bani pentru avionul cu care a fost adus în țară extrădatul Nicolae Popa din Jakarta, Indonezia, Sebi Ghiță a fost contrazis, marți, chiar de IGPR și MAI. Andreea Cosma s-a mai și dus ieri la Parchet să depună “documente probatorii”, în calitate de martor. 

Adina Florea s-a grăbit să confirme că se ocupă de cercetarea penală în acest dosar.

Denunțul fugarului Ghiță împotriva lui Kovesi a ajuns la Adina Florea

La rândul său, Nicolae Popa s-a grăbit să își exprime nedumerirea că extrădarea lui a avut loc în aprilie 2011, iar factura MAI a fost emisă în 2011.

Popa a fost  audiat marți timp de o oră la Secția pentru anchetarea infracțiunilor din justiție, iar la ieșire, a fost rezervat în declarații. “Am relatat împrejurările în care s-a făcut extrădarea”, le-a spus el jurnaliștilor. 

Iată comunicatul integral al IGPR:

”Având în vedere solicitările reprezentanților mass-media, precum și interesul major al publicului în ceea ce privește extrădarea și aducerea în țară, din Indonezia, a unui cetățean român, condamnat într-un dosar penal și pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienescă Internațională, are atribuția legală de escortare din statul solicitat, în România, a persoanei extrădate și de predare a acesteia autorităților competente române în vederea încarcerării.

Preluarea persoanei extrădate se realizează în baza unei decizii definitive a autorității judiciare competente din statul solicitat, decizie care se comunică Ministerului Justiţiei din România. Termenele de preluare sunt stabilite de comun acord cu autoritățile statului solicitat, preluarea efectivă având loc după ce sunt îndeplinite toate condițiile logistice, acestea variind în funcție de mai mulți factori (ex: destinația).

În ceea ce privește achiziționarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în țară a unui cetățean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal și pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizițiile publice.

Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câștigător operatorul economic S.C. ION ȚIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziționate au vizat transportul de pasageri, pe ruta București – Jakarta și retur.

Semnarea contractului de prestare servicii și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 14.04.2011.

Operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29.04.2011.

Având în vedere faptul că legislația în vigoare la data respectivă stabilea în sarcina instituției obligativitatea de a face public anunțul de atribuire în termen de 45 de zile, la data de 26.05.2011, anunțul de atribuire nr. 107.978/26.05.2011, aferent achiziției în cauză, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

De asemenea, precizăm că toate documentele mai sus menționate au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar informații pe acest subiect au mai fost comunicate public, la data de 9 ianuarie 2017, prin remiterea unui comunicat de presă de către instituția noastră.”

340 Shares