Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Încep negocierile între PE și Consiliul UE pentru şefia Parchetului European. Kovesi, favorită / POLITICĂ: Iohannis: “Sunt aproape hotărât să convoc un referendum” / Băsescu: N-aș risca pe chestiuni de justiție, CCR îți dă în cap cu cărticica (Constituția)” / JUSTIȚIE: Carmen Dan: Toade documentele din dosarul “10 august” au fost desecretizate / 

Breaking News:
 

Ghiță, despre demisia lui Ponta: Unii îl voiau pe Dâncu, Dragnea se dorea pe el

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, fugit în Serbia și judecat în țară în mai multe dosare de corupție, a vorbit într-un nou episod din interviul acordat lui Ion Cristoiu despre momentul demisiei lui Victor Ponta, fără a aminti însă vreun cuvânt despre catastrofa de la clubul Colectiv.

„Totuşi, PSD şi Ponta jucau destul de abil economic, politic. Televiziunile şi presa liberă reuşeau să pună toate lucrurile în lumină bună şi contracarau cealaltă parte a presei care făcea propagandă neagră de dimineaţă până seara.

Ponta nu îi asculta. Ponta a devenit ţintă şi nu mai era dorit premier pentru că nu mai asculta şi preşedintele, pe de-o parte, Coldea pe de altă parte, alţii pe altă parte, îşi doreau postul de premier, mulţi bani şi multă putere.

Unii îl voiau pe Dâncu, Dragnea se dorea pe el, Iohannis şi ambasadele pe Cioloş, fiecare avea jocul lui. Din acest joc, s-a întâmplat ce s-a întâmplat în anul ăla. (…) A hotărât să cedeze. Era propus spre tăiere cu mult timp înainte. A fugit în Turcia, şi-a pus piciorul în ghips, a făcut năzdrăvănii. Ponta a jucat abil politic. (…)

În acea bătălie, Dragnea a fost convins să pună la dispoziţie majoritatea din Parlament, Dâncu a vrut să ajungă prim-ministru, a ajuns prim-vice-prim-ministru, iar Iohannis a acceptat acest joc între PNL, PSD, USR, cu condiţia să fie protejatul ambasadei SUA, domnul Cioloş, premier.

Ambasadorul Klemm, în mai multe zone, a spus foarte clar: noi îl vrem pe Cioloş şi şi-a dorit să fie Cioloş premier şi apoi, dar nu s-a mai putut, pentru că a luat PSD peste 50%.

Dragnea e un politican abil, ştie când să joace, când să nu. A înţeles jocul lui Ponta şi a decis să le dea tefeliştilor şi USR-iştilor guvernarea, ca să arate cât de pricepuţi sunt.

Au mai fost nişte momente atunci, presiunile făcute asupra lui Gabriel Oprea, Tăriceanu…

Momentul instalării “guvernului meu” a fost unul cu multe peripeţii, cu un ansamblu de chichiţe şi întâmplă la limita regulilor democratice. Dacă nu respecţi jocul, aşa cum îl joacă tot Occidentul, rezultatul dintr-un incest politic e un avorton guvernamental”.