Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Comisia Europeană îi transmite Adinei Florea că nu are nicio competență să îl ancheteze pe Timmermans / POLITICĂ: Ciorbea: În 2 luni și 2 săptămâni mi se încheie mandatul  / 

Breaking News:
 

ÎCCJ rejudecă recursul în casație al șantajistului Sorin Alexandrescu (Antena TV)

ÎCCJ a decis marţi să repună pe rol recursul în casaţie depus de avocații fostului director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu, condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de şantaj în dosarul RCS&RDS.

Instanța ar fi trebuit să dea marţi o soluţie în legătură cu această cale extraordinară de atac, însă judecătorii a preferat să o rejudece, cu termen în 9 octombrie.
Sorin Alexandrescu a fost condamnat definitiv în 28 iunie 2017 la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

În acelaşi dosar, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, a fost condamnată la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare; Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, la 2 ani cu suspendare, iar Antena TV Group a fost sancţionată cu o amendă penală de 200.000 lei.

Dan Voiculescu a fost achitat pentru infracţiunea de complicitate la şantaj.

Conform DNA, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administratorul firmei RCS&RDS, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

“În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi”, susţin procurorii.