Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Negocierile între PE și Consiliul UE pentru desemnarea lui Kovesi procuror european se reiau pe 27 martie / POLITICĂ: Dăncilă pregătește o nouă remaniere 

Breaking News:
 

Încă o lovitură pentru DNA! Șase dintre cei șapte inculpați din dosarul ‘Poli Timișoara’ au fost achitați

Magistrații de la Tribunalul Timiș au dat, vineri, primul verdict în dosarul finanțării ilegale a clubului de fotbal Politehnica Timișoara.

Gheorghe Ciuhandu sursa foto opiniatimisoarei.ro

Vorbim despre perioada în care echipa de fotbal era condusă de Marian Iancu, personaj ajuns între timp după gratii, perioadă în care clubul Poli Timișoara a primit în mod ilegal o finanțare de circa 6 milioane de euro din partea autorităților locale.

Oficial, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată șapte angajați sau foști angajați ai statului. Erau acuzați de comiterarea mai multor infracțiuni Gheorghe Ciuhandu, fost primar la Timișoara, Adrian Orza, fost viceprimar, Martin Staia, fost șef la Baze Sportive, Nicușor Miuț, fost șef la Direcția de Patrimoniu, Smaranda Haracicu, fostă șefă la Direcția Economică, Nicoleta Mihalache, fostă șefă a Departamentului de Comunicare, și Ioan Cojocari, fostul secretar al Primăriei.

Conform opiniatimisoarei.ro, în cele din urmă, culmea, șase dintre cei șapte inculpați au fost achitați. Măgăreața a căzut pe Ioan Cojocari, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității și achitarea prejudiciului de aproape 6 milioane de euro.

Decizia nu este una definitivă, iar procurorii DNA au anunțat deja că o vor contesta. În opinia lor este puțin probabil ca Ioan Cojocari să fi acționat de capul lui, fără acceptul și implicarea superiorilor săi.