Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Vicepremierul Viorel Ștefan a fost numit membru al Curții europene de Conturi / JUSTIȚIE: CCR dezbate contestațiile depuse de PNL și USR împotriva modificării Codurilor penale /

Breaking News:
 

Iohannis a câștigat procesul cu MApN în privința prelungirii mandatului generalului Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a câștigat vineri procesul cu MApN, care ceruse jucedătorilor Curții de apel București (CAB) anularea decreturlui de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Armatei.

Judecătorii CAB au respins cererea ministrului Gabriel Leș, însă decizia nu este definitivă.

„Respinge (…) acţiunea formulată de către reclamantul Ministerul Apărării Naţionale prin ministrul apărării naţionale, în contradictoriu cu pârâţii Preşedintele României Klaus-Werner Iohannis, Administraţia Prezidenţială şi Ciucă Gh. Nicolae Ionel, având ca obiect anularea decretului nr.1331/28.12.2018, ca fiind inadmisibilă în privinţa controlului judecătoresc în contenciosul administrativ asupra actelor de comandament militar definite de art.2 alin.1 lit.l) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în minuta instanţei.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 31 ianuarie, să suspende aplicarea decretului prezidențial, iar la scurt timp, MApN a anunţat că pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof. Suspendarea decretului a fost dispusă până la soluţionarea dosarului.

Ministerul a cerut suspendarea şi anularea decretului, iar după ce a obținut suspendarea, acum se va judeca, tot la CAB, dacă respingerea anulării, decisă vineri, va rămâne definitivă. 

488 Shares