Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR a amânat pentru 20 mai verdictul pe completurile de 3 / ÎCCJ a fixat termen pentru dosarul lui Dragnea exact în acea dată / POLITICĂ: Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Lazăr / 

Breaking News:
 

Iohannis verifică “legalitatea” propunerii de numire a Adinei Florea șefă la DNA: Are aviz negativ de la CSM

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi dimineață, la Bruxelles, că a dispus verificarea “legalității” propunerii ministrului Justiției, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef al DNA.

„​România nu poate face pași înapoi în lupta anticorupție, unde ajunsese să fie dată ca exemplu pozitiv. Eu îmi doresc o luptă anticorupție dreaptă. De aceea avem nevoie de o persoană independentă la DNA, care să-și asume această luptă grea. Nu e posibil să facem pași înapoi”, a declarat președintele.

“Are un aviz negativ de la CSM, care conține lucruri care trebuie să ne dea de gândit. Chestiunea mă preocupă. Am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Nu voi accepta nimic care să reprezinte un pas înapoi privind lupta anticorupție”, a adăugat el.

Iohannis a mai spus că nu o cunoaște pe Adina Florea: “Nu cunosc persoana, voi studia documentele pentru nominalizare”.

Propunerea a fost trimisă de Tudorel Toader în cursul zilei de luni, 15 octombrie, după adoptarea OUG 92.

0 Shares