Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BUSINESS: Promisiunile ministrului Teodorovici de ieftinire a gazelor se dovedesc minciuni / ANRE a mărit cu 5,83% prețul pentru populație

Breaking News:
 

OFICIAL! DNA l-a trimis în judecată pe Valerian Vreme, fostul ministru al Comunicaţiilor

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, miercuri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor.

Vreme este acuzat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu şi are calitatea de urmărit penal din data de 26 iulie a acestui an.

Conform procurorilor DNA, “în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.
De menţionat este faptul că D.Con-Net AG a achiziţionat licenţele respective la preţul de 2.612.805 euro.

Ulterior, în acelaşi context, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a achitat către D.Con-Net AG suma totală de 13.904.599 Euro.

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG”.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor imobile ce aparţin inculpatului.