KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

PENALI: Alina Bica a obținut încă din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica / Carnetul este valabil timp de 1 an

Breaking News:
 

OFICIAL! Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, urmărit penal în dosarul Microsoft 3

Aflat în pușcărie după condamnarea în dosarul Microsoft 1, el este cercetat și în dosarul Microsoft 2!

După ce au obţinut acordul preşedintelui Klaus Iohannis, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au chemat joi, la audieri, pe Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor.

Gabriel Sandu (sursa foto cotidianul.ro)

Şi l-au înştiinţat oficial că este urmărit penal în dosarul Microsoft 3, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

Sandu este acuzat că a primit aproape 2,2 milioane de euro de la Dinu Pescariu şi Claudiu Florică pentru a-i ajuta să pună mâna pe un contract baban cu statul privind furnizarea de licenţe IT.

Conform procurorilor DNA, “în urma înţelegerii avute de Pescariu Dinu Mihail şi Florică Claudiu Ionuţ cu ministrul Sandu Gabriel, acesta din urmă a aprobat documentaţia de atribuire aferentă procedurii de licitaţie deschisă, iniţiată pentru „Achiziţionarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare”. Documentaţia care a stat la baza licitaţiei (referat de necesitate şi caiet de sarcini) conţinea condiţii restrictive nejustificate de participare la licitaţia organizată de către MCSI, fiind favorizată în acest mod D.Con-Net AG, în calitate de lider al unei asocieri din care făcea parte şi firma Dim Soft SRL”.

Anchetatorii susţin că Sandu şi-a dat concursul pentru ca Pescariu şi Florică să prejudicieze bugetul cu aproape 52 de milioane de euro, respectiv “diferenţa dintre suma plătită de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (90.182.344,76 euro) şi suma care a fost facturată de către furnizorul de licenţe către SC DIM SOFT SRL (38.786.000 euro)”.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010 (Guvernul Boc), a fost condamnat în 3 octombrie 2016, pentru luare de mită şi spălare de bani, la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft 1 – dosar disjuns din marele dosar Microsoft (acum denumit de presă “Microsoft 2”).

Totodată, ÎCCJ a dispus confiscarea sumei de 2.196.035 euro de la acesta. 

Sandu este urmărit penal și în dosarul “Microsoft 2”, încă din 26 septembrie 2014, pentru mai multe infracțiuni: abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.  

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.