Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:
Liderul PSD are la dispoziție o săptămână să "o taie" din țară

Oficial! ÎCCJ va pronunța sentința definitivă pentru Dragnea în 27 mai, după alegeri

Completul de 5 judecători de la ÎCCJ va pronunța sentința definitivă în dosarul lui Liviu Dragnea în data de 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție.

Anunțul a fost făcut luni seară la ora 19.20, de magistrați, la capătul unei ședințe-maraton de aproape 7 ore.

Procurorul de ședință al DNA, Raluca Mirică, a fost schimbată, iar cel nou, Elena Grecu, a renunțat la sesizarea CCR și a cerut instanței să-i aplice lui Dragnea o pedeapsă spre mediu – adică spre 5 ani de închisoare -, și nu spre minim, așa cum a procedat instanța de fond, care l-a condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru fapta de instigare la abuz în serviciu.

De asemenea, procurorul a solicitat ca liderul PSD să fie condamnat și pentru instigare la fals intelectual.

Astfel, procesul lui Liviu Dragnea în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în primă instanță, va fi încheiat luni.

Avocații lui Dragnea au cerut încă o amânare – evident un tertip pentru a trage de timp până după 1 iunie, când una dintre judecătoarele din completul de 5 judecători se pensionează.

Dacă ÎCCJ ar fi acordat amânarea pentru o dată ulterioară celei de 1 iunie, Dragnea scapă de proces, deoarece acesta se reia de la zero în faza de apel, însă faptele se vor prescrie până la sentința definitivă, care va dura circa un an.

În 21 iunie se împlinește un an de la sentința completului de 3 judecători care l-a condamnat pe liderul PSD la închisoare cu executare. 

Avocații lui Dragnea au decis atunci sesizarea CCR, invocând faptul că clientul lor a fost condamnat de un complet care nu este specializat pe corupție. Sesizarea Curții a fost făcută de Florin Iordache, căruia Dragnea i-a delegat atribuțiile special pentru acest lucru, deoarece el nu putea, deoarece ar fi fost într-un conflict evident de interese.

Însă președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a arătat, în punctul său de vedere prezentat în fața CCR, că toți judecătorii Instanței supreme sunt specializați pe corupție – ei fiind, de altfel, foarte puțini.

Luni, CCR a amânat pentru a 4-a oară luarea unei decizii pe sesizarea lui Iordache. Noul termen este pe 5 iunie, iar dacă ÎCCJ ar aștepta decizia, procesul lui Dragnea ar fi reluat de la zero în faza de apel.

328 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv