Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Iohannis anunță că este “obligat” să promulge una dintre Legile Justiției modificată de Parlament / Este vorba despre Legea 304 privind organizarea judecătorească / GUVERN: UNu a fost emisă OUG privind amnistia și grațierea / 

Breaking News:
 

UPDATE! Poliția a repetat figura cu Ghiță: Dispariția condamnatului Morgenstern, anunțată după 15 zile

Şeful Secţiei 6 de Poliție Bucureşti şi adjunctul lui, trecuţi în funcţii inferioare – după o anchetă de două luni!
Polițistul care îl supraveghea pe afaceristul Avraham Morgenstern a anunțat dispariția acestuia din țară abia după două săptămâni de la constatare.
Morgenstern era plasat sub control judiciar de procurorii DNA, fiind condamnat în primă instanță la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.
UPDATE: Curtea de apel București l-a condamnat definitiv la 8 ani închisoare pe Avraham Morgenstern, vineri seară, după după ce Corpul de control al ministrului de Interne Carmen Dan a prezentat rezultatul anchetei asupra polițiștilor care l-au scăpat în urmă cu 3 luni, când acesta a dispărut din România. 
Doi escroci în libertate: românul Mazăre și evreul Morgensten

“Poliţistul care se ocupa de supravegherea judiciară a lui Avraham Morgensten nu şi-a exercitat corespunzător atribuţiile de serviciu, având în vedere că nu a sesizat instanţa despre încălcarea acestui program de către omul de afaceri, omul legii fiind acum suspectat de favorizarea infractorului”, precizează, vineri, MAI.

Anunțul vine după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat în 15 iunie Parchetul General (PG), MAI, IGPR şi DGPMB.

„La data de 15 iunie 2017, DNA a transmis către MAI, IGPR, DGPMB sesizări în vederea efectuării de verificări şi luării de măsuri cu privire la faptul că organele de poliţie au întârziat să notifice instanţa de judecată referitor la dispariţia lui Avraham Morgenstern, inculpat trimis în judecată pentru evaziune fiscală la data de 12 februarie 2015. Inculpatul Avraham Morgenstern fusese condamnat în primă instanţă la o pedeapsă privativă de libertate, iar în prezent se judecă apelul”, se arată într-un răspuns transmis de DNA, la solicitarea Mediafax.

AICI – despre o altă “gafă” monumentală comisă de polițiștii cu viitoare pensii speciale de mii de euro: OFICIAL! Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României!

sau un alt articol pe aceeași temă

Sebastian Ghiţă, printre cei mai căutaţi infractori din Europa
Procurorii lui Kovesi carotați de polițiștii ministrului Dan
Procurorii anticorupţie au sesizat faptul că infractorul Morgenstern ar fi trebuit să se prezinte la Poliţie în 15 mai, potrivit programului stabilit în cadrul controlului judiciar.

Acest lucru nu s-a întâmplat, dar organele de poliţie au notificat instanţa competentă abia după 15 zile şi doar după ce judecătorii au observat lipsa lui Morgenstern, la un termen de judecată.

„Deşi aveau cunoştinţă încă din data de 15 mai 2017 despre faptul că inculpatul Avraham Morgenstern nu s-a prezentat la secţia de poliţie la termenul stabilit prin măsura controlului judiciar (măsură dispusă de instanţa de judecată care îl obliga să se prezinte periodic la secţia de poliţie conform unui program prestabilit), organele de poliţie au notificat instanţa competentă – Curtea de Apel Bucureşti – asupra lipsei acestuia abia după 15 zile şi numai ca urmare a demersurilor efectuate de instanţa care a constatat lipsa inculpatului la termenul de judecată din data de 19 mai 2017.

Dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat în conformitate cu procedurile legale, la termenul de 19 mai 2017, instanţa trebuia să fi fost deja notificată de organele de poliţie asupra faptului că acesta nu s-a prezentat la secţie conform programului de supraveghere stabilit de controlul judiciar şi să comunice instanţei care au fost rezultatele verificărilor”, arată DNA.

Avraham Morgenstern. – a știut ce polițist să mituiască. Peste ceva timp polițistul va ieși la pensie cu o soldă de peste 3.000 de euro pe lună!
CAB a dispus arestarea preventivă a lui Morgenstern

Curtea de Apel Bucureşti a fost sesizată de către poliţişti abia în 30 mai şi numai ca urmare a celor dispuse de această instanţă la termenul din 19 mai 2017.

Prin urmare, instanţa a dispus, în 31 mai, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Avraham Morgenstern.

„Precizăm că, la data de 15 iunie 2017, DNA a sesizat şi PICCJ asupra împrejurărilor sus menţionate pentru a aprecia dacă există elemente de natură să determine deschiderea unui dosar penal”, precizează parchetul.

Elan, în vis, în ebraică, traducere aproximativă: “Să moară mama dacă știu unde este Marta!”

AICI un alt caz celebru de dispariție:

Mai 2012: Codruţ Marta este dat dispărut de către soţia sa, proxeneta Andreea Marta. Între timp, se dovedeşte că Marta a fost mai mult decât un bun colector, ci chiar un “sponsor” al unor oameni de afaceri şi un martor al afacerilor ilicite, care nu mai ştia acum să-şi ţină gura.

sau un alt articol despre dispărutul Marta

Ultimii care l-au văzut în viaţă pe Codruţ Marta au fost Sorin Blejnar şi Elan Schwartzenberg. Între timp evreul Schwartzenberg a fugit din țară în Israel, iar Blejnar a fost reținut într-un dosar de corupție! 
Mândra doamnă ministru Dan
Rezultatul Corpului de control al ministrului Carmen Dan

În cursul zilei de vineri, a fost transmis DNA rezultatul Corpului de control al Ministrului Afacerilor Interne, din care rezultă că există o suspiciune rezonabilă privind săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului de către organele de poliţie care aveau obligaţia să exercite programul de supraveghere asupra lui Avraham Morgenstern.

Astfel, tot vineri, procurorii anticorupţie au trimis PG şi rezultatul Corpului de control al Ministrului Afacerilor Interne.

Pe numele lui Avraham Morgenstern a fost emis un mandat de arestare în lipsă.
Avraham Morgenstern. – un escroc scăpat în ceață de polițiștii cu pretenții pecuniare uriașe
Condamnat la 12 ani de închisoare în primă instanță

Afaceristul, administrator al firmei Shapir Structures SRL, a fost condamnat, în 10 ianuarie, de Tribunalul Bucureşti, la 12 ani de închisoare.

Totodată, instanța a stabilit că Morgennstern trebuie să plătească 53 de milioane lei către statul român, într-un dosar de evaziune fiscală.

Decizia nu a fost definitivă şi, în prezent, la Curtea de Apel Bucureşti se judecă apelul.

Precizările MAI

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), verificările au concluzionat că în intervalul 9 decembrie 2016 – 8 mai, Morgenstern a respectat obligaţia de a se prezenta săptămânal la organul de poliţie, ultima prezenţă la Poliţie fiind la data de 8 mai.

„S-a stabilit că poliţistul însărcinat cu supravegherea judiciară a inculpatului nu şi-a exercitat corespunzător atribuţiile de serviciu nesesizând instanţa despre încălcarea acestui program de către inculpat. Poliţistul a făcut o serie de verificări şi demersuri pentru căutarea inculpatului, însă nu a sesizat instanţa despre lipsa acestuia şi încălcarea obligaţiei de prezentare la poliţie. Înştiinţarea instanţei despre nerespectarea programului de supraveghere s-a făcut în data de 30.05.2017, în condiţiile în care acest demers trebuia realizat de îndată ce inculpatul nu se prezentase la termenul din 15.05.2017, conform obligaţiei din programul de supraveghere”, conform sursei citate.

Corpul de Control al MAI a constatat că poliţistul poate fi suspectat de favorizarea făptuitorului prevăzută de articolul 269 din Codul Penal, înaintând o sesizare în acest sens Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Ofiţerii Corpului de Control al MAI au verificat totodată şi modul de punere în aplicare a măsurilor pe care instanţa le-a dispus la data de 31.05.2017, după constatarea neprezentării inculpatului la termenul de judecată, stabilindu-se că în aceeaşi zi a fost emis mandatul de dare în urmărire naţională şi consemn la frontieră, iar, ulterior, la data de 13.06.2017 Curtea de Apel Bucureşti a emis mandat european de arestare pe numele inculpatului, introdus în sistemul de informaţii Schengen. În plan administrativ s-a dispus cercetarea prealabilă a conducerii Secţiei 6”, menţionează MAI.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne crede că este „deosebit de grav acest caz, care reflectă deficienţe serioase la nivelul managementului”, fapt pentru care solicită conducerii Poliţiei Române şi Poliţiei Capitalei măsuri ferme pentru modul cum a fost gestionată această situaţie.

Marius Voicu, directorul general al DGPMB
Sancțiuni

“Şeful Secţiei 6 din Bucureşti şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, în urma dispariţiei lui Avraham Morgenstern, iar sesizarea instanţei s-a făcut abia la după lipsa omului de afaceri”, a declarat, vineri, directorul general al DGPMB, Marius Voicu.

„Pe cale administrativă, doi ofiţeri cu funcţii de conducere au fost trecuţi în funcţii inferioare, respectiv adjunctul Secţiei 6 şi şeful Secţiei 6. (…) Pe parcursul activităţii de control judiciar, în ultima perioadă a desfăşurarării, respectiv de la data neprezentării inculpatului, au fost constatate anumite deficienţe în sarcina poliţistului desemnat cu această activitate, sens în care au fost dispuse măsuri de natură disciplinară, respectiv demararea procedurii de cercetare prealabilă a persoanelor responsabile cu coordonarea şi executarea acestei activităţi de control judiciar”, a explicat, într-o conferinţă de presă, Marius Voicu.

Şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), Marius Voicu, a mai spus că există şi o sesizare a parchetului în acest caz.

„Există şi o sesizare către o unitate de parchet, pentru ca sub coordonarea sau ancheta unui procuror, să se stabilească gradul de vinovăţie şi de ce anume se face vinovat un poliţist sau altul”, a conchis Voicu.

Puiu Popoviciu – ginerele lui Ion Dincă

Din aceeași categorie de “oameni de bine” vă invităm să citiți și…

Condamnat la 7 ani de închisoare, Puiu Popoviciu urmează să fie dat în urmărire internațională