Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 
Front comun împotriva lui Lucian Netejoru, care a declanșat sancțiuni disciplinare împotriva Codruței Kovesi, Cameliei Bogdan și a procurorilor militari din dosarul "10 August"

Procurorii din CSM blochează validarea lui Netejoru în noul mandat de șef al Inspecției Judiciare

Procurorii din consiliul superior al Magistraturii (CSM) blochează validarea lui Lucian Netejoru în funcția de șef al Inspecției Judiciare într-un nou mandat, pentru care a candidat singur în luna martie, fiind declarat câștigător în ciuda faptului că procurorii din comisie l-au contestat și, în final, au părăsit sala de concurs.

Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare

Marți este o nouă încercare a șefei CSM, Lia Savonea, de a convoca plenul consiliului, după ce a eșuat luni, când procurorii au boicotat ședința, astfel că nu a fost cvorum.

Nici procurorul general interimar, Bogdan Licu, nu s-a prezentat la ședința de plen.

A venit numai ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall (PSD), care a declarat că va reveni atunci când va fi chemată de Savonea.

Este de așteptat ca majoritatea membrilor Secției pentru procurori a CSM să lipsească și miercuri, astfel încât ședința să nu aibă loc, din lipsă de cvorum.

Aceasta, mai ales pentru faptul că Lia Savonea le-a transmis mesaj abia marți seară la ora 22.00, pentru convocarea unei noi ședințe de plen.

În plus, Secția pentru procurori a CSM are alt program pentru miercuri.

Amintim că mandatele lui Netejoru și adjunctului său, Gheorghe Stan – care între timp a fost numit procuror-șef la Secția specială, în ianuarie anul acesta, iar recent a fost votat de Camera Deputaților judecător la CCR – au expirat la 1 septembrie 2018, dar le-au fost prelungite prin OUG, la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a fost revocat recent de Liviu Dragnea. 

454 Shares