Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 

Proiect de OUG pentru albirea cazierului lui Dragnea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis pe circuitul de avizare proiectul de OUG ce vizează anularea sentințelor date în ultimii 5 ani de completurile de 5 judecători.

Practic, cei condamnați de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte înainte de noiembrie 2018, completuri declarate nelegale de CCR, vor putea face contestație în anulare chiar dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile de depunere a acestei căi de atac extraordinare.

Proiectul, consultat de G4Media.ro, i-ar redeschide lui Liviu Dragnea procesul fraudării Referendumului, în care liderul PSD a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare. Dacă se anulează condamnarea până la o nouă sentință, Dragnea nu va mai avea cazier și ar putea fi prim-ministru.

Fragment din proiectul de OUG al Ministerului Justiției, numit ”Proiect de act normativ pentru luarea unor măsuri referitoare la contestația în anulare reglementată de Legea 135/2010 privind Codul de procedură penală”:

1. Contestația în anulare pentru motivul prevăzut de art 426 lit. d) teza I CPP împotriva hotărârilor judecătorești definitive pronunțate în apel de complete de 5 judecători al ÎCCJ după intrarea în vigoare a CPP și pentru care termenul de introducere a contestației în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuți de art 427 alin 1 CPP, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei OUG

2. Dacă se admite contestația în anulare formulată în condițiile alin 1, cursul termenului prescripției răspunderii penale se suspendă de la data desființării hotărârii a cărei anulare se cere și până la data pronunțării unei hotărâri ca urmare a rejudecării apelului.

403 Shares