Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: La Parlament are loc Consiliul Național al PSD, urmat de CEx / Amnistia și grațierea, tot mai cerută la vârful partidului

Breaking News:
 

Remus Truică îl îngroapă pe Tăriceanu la ÎCCJ. Președintele Senatului este așteptat la audiere

Remus Truică, inculpat în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov,  a recunoscut luni, în fața Completului de 3 judecători al ÎCCJ că îl știe pe Călin Popescu Tăriceanu și că acesta a fost de mai multe ori la el acasă.

Totodată, Truică a spus că actele de retrocedare s-au făcut la notariatul soției de la acea vreme a acestuia – Ioana Tăriceanu, în prezent pe numele Valmar.

Președintele Senatului este așteptat să sosească în cursul zilei la audiere. Dosarul a fost reluat de la zero, după ce una dintre judecătoarele din complet s-a pensionat exact înainte de pronunțarea sentinței.

Amintim că Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă și de favorizarea făptuitorului, într-un dosar disjuns din cel privind retrocedarea ilegală.

Concret, actualul președinte al Senatului României – adică al doilea om în stat – le-a spus, printre altele, procurorilor DNA Brașov, care au trimis în judecată dosarul retrocedării ilegale, cu 23 de inculpați, că nu îl cunoaște pe Remus Truică. 

Conform DNA, “în cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată. Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.
Inculpatul este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic şi Remus Truică, cu întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate. În acelaşi context, inculpatul a mai precizat că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/ introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România”.

Vă invităm să citiți detalii aici:

Tăriceanu a rămas fără cuvinte când a fost întrebat despre declarația fostei soții în dosar
Rechizitoriu DNA: Tăriceanu a mințit ca un diletant; martorii și ceilalți inculpați l-au dat de gol