Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader și Carmen Dan sunt audiați în Comisia LIBE a Parlamentului European / Eurodeputații critică OUG privind contestarea în anulare / ACTUALITATE:  Iohannis merge la Iași cu o zi înainte de sărbătorirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor RomâneSĂNĂTATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 29 

Breaking News:
 

Romeo Stavarache, trimis în judecată într-un nou dosar penal

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău anunță, vineri, trimiterea în judecată a lui Romeo Stavarache, fost primar al municipiului Bacău.

Stavarache este acuzat de comiterea infracțiunii de instigare la delapidare într-un dosar care are legătură cu echipa de fotbal Sport Club Bacău.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată Leonard Stelian Pădureanu, președinte al Sport Club Bacău, Liviu Goian, Cristian Sava, președinte al Asociației Județene de Fotbal Bacău, Robert Goian, Remus Pozînărea, Ilie Bîrzu, George Bogatu și Neculai Nechita.

Leonard Stelian Pădureanu este acuzat de comiterea infracțiunilor de deturnare de fonduri, delapidare și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea.

Liviu Goian este acuzat de comiterea infracțiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, înșelăciune și deturnare de fonduri.

Cristian Sava, Robert Goian, Remus Pozînărea, Ilie Bîrzu, George Bogatu și Neculai Nechita sunt acuzați de comiterea infracțiunii de complicitate la delapidare.

Conform anchetatorilor, “în perioada iulie 2010–2014, împreună cu alţi inculpaţi, în calitate de primar al Municipiului Bacău şi de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Romeo Stavarache l-a determinat pe inculpatul Pădureanu Stelian Leonard să solicite majorări de capital la SC Sport Club Bacău SA şi să efectueze plăţi pentru echipa de fotbal aparţinând Asociaţiei Sport Club Bacău (drepturi băneşti ale fotbaliştilor şi staff-ului, cheltuieli de funcţionare – masă, deplasări, cantonamente ş.a.), cunoscând că între cele două entităţi nu exista vreo relaţie contractuală, cauzându-se astfel un prejudiciu de 11.112.290 de lei municipiului Bacău. În perioada menţionată, Neculai Nechita, George Bogatu și Ilie BÎrzu, care avea calitatea de consilier local şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Sport Club Bacău SA, au votat majorarea de capital a societăţii, necesare funcţionării echipei de fotbal, deşi au ştiut că societatea nu deţine o echipă de fotbal”.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Bacău. Stavarache a fost condamnat în noiembrie anul trecut, definitiv, la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzat de luare de mită.