Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: Dragnea vorbește la scenă deschisă despre amnistie și grațiere / Tudorel Toader ne liniștește însă că aceasta ar fi ultima soluție / ACTUALITATE: Zeci de mii de români rămân fără curent electric și în a treia zi / 

Breaking News:
 

Şeful Poliţiei de Frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru şantaj şi cumpărare de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, marţi, începerea urmăririi penale pe numele lui Ionuţ Ifrim, şeful Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Ionuţ Ifrim a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi cumpărare de influenţă.

Conform procurorilor DNA care instrumentează dosarul, “în data de 28 aprilie 2017, în condiţiile în care legislaţia românească nu obligă persoanele care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, inculpatul Ifrim Ionuţ, în calitate de şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, a constrâns o persoană (martor în cauză) să-i dea suma de 60.000 de dolari din cei 135.000 de dolari pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

Inculpatul a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, ameninţând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu.

În cursul lunii mai 2017, după o discuţie purtată cu proprietarul real al banilor, care ştia că cei 60.000 de dolari au fost reţinuţi în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranşe.

În noaptea de 20/21 mai 2017, inculpatul Ifrim Ionuţ i-a promis unui agent al poliţiei de frontieră Giurgiu mai multe bunuri pentru ca acesta din urmă, prin influenţa pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze nişte transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofiţerului de poliţie”.