Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: PNL, USR și PMP au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă / JUSTIȚIE: Curtea de Apel Bucureşti a respins extrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya

Breaking News:
 

Sorin Blejnar, achitat într-unul din dosarele Motorina. Decizia nu este definitivă

Magistrații de la Tribunalul Brașov au decis, marți, achitarea lui Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, într-unul din dosarele Motorina.

Blejnar era acuzat de procurorii DIICOT Brașov de comiterea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Decizia magistraților de marți nu este una definitivă, astfel că procurorii o pot contesta.

În acest dosar, Blejnar a fost trimis în judecată fiind acuzat că, alături de alte nume grele, a protejat o grupare specializată în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Concret, procurorii DIICOT susțineau că “membrii grupării sprijinite de Blejnar au iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă. În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului fiind estimată la aproape 22 de milioane de lei”.

Vă reamintim însă că Blejnar mai are un dosar la activ, tot bazat pe evaziune fiscală cu produse petroliere. Este vorba despre celebrul dosar în care este implicat alături de soții Radu și Diana Nemeș, personaje capturate cu greu în SUA. În dosarul respectiv, Blejnar a luat 5 ani de închisoare la prima instanță, la Curtea de Apel București.