Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 

Stavarache poate fi eliberat condiționat după 1 an și 7 luni

Intrat în pușcărie în noiembrie 2017 pentru 4 ani de închisoare, acuzat de luare de mită, Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului și președinte al Organizației PNL Bacău, va putea fi eliberat condiționat din Penitenciarul Vaslui.

Decizia a fost luată, marţi, de magistraţii Judecătoriei Vaslui, dar nu este definitivă. Vom vedea dacă procurorii DNA sunt nemulțumiți că Stavarache a stat numai un an și 7 luni în închisoare.

Decizia poate fi contestată în 3 zile de la comunicare.

Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2014, iar sentința la instanța de fond a venit în iulie 2016, când Stavarache a fost condamnat la 6 ani de închisoare, de judecătorii Tribunalului Bacău.

La apel, Stavarache a reușit să obțină la ÎCCJ strămutarea procesului de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Târgu Mureș, care i-a reduc cu 2 ani pedeapsa, condamnându-l la 4 ani de închisoare.

Romeo Stavarache a ost condamnat la 4 ani de închisoare dcu executare, pentru mai multe infracţiuni de luare de mită, comise în perioada 2008-2011. Suma totală luată ca șpagă depăşește 2,3 milioane de lei.

Potrivit DNA, în perioada 2008 – 2011 Romeo Stavarache, direct sau indirect, a cerut şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani. Astfel, la începutul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis un procent de 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău, aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie, valoare care era de 38 de euro/stâlp. În baza acestei solicitări, în perioada martie 2008 – octombrie 2011 Stavarache a primit, prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, suma totală de 810.670 de lei.

În luna ianuarie 2009, primarul Stavarache a cerut unui alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societăţii comerciale administrate de acesta să îi fie atribuit un contract privind executarea de lucrări tehnico-edilitare. Banii au fost primiţi în două tranşe, prin intermediul unei asociaţii sportive.

În luna aprilie 2009, Stavarache a pretins de la acelaşi om de afaceri un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriză generală, încheiat între această societate şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti, având ca obiect construcţia unui bloc cu 45 de locuinţe în Bacău, lucrare în valoare de 2.688.769,90 de euro, inclusiv TVA. În baza acestei solicitări, în perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, primarul Bacăului a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, suma totală de 1.259.789,03 de lei.

Procurorii DNA susţineau că în martie 2010 Stavarache i-a solicitat administratorului unei societăţi comerciale să încheie contracte de publicitate cu o anumită firmă, pentru ca primăria să îşi execute în mod corespunzător obligaţiile care decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacău încheiat cu această societate. În baza acestei solicitări, au fost încheiate două contracte, în lunile martie 2010 şi aprilie 2011, în baza cărora omul de afaceri a plătit sumele de 40.000 de lei, respectiv 30.000 de lei.

De asemenea, în perioada martie – aprilie 2009, împreună cu o altă persoană, primarul i-a solicitat unui om de afaceri suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociaţii sportive, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, bani care au fost primiţi în 24 aprilie 2009.

11 Shares