Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TB: Termen pentru 10 septembrie în dosarul “Belina”. Sevil Shhadeh nu își recunoaște vinovăția

Judecătorul de la Tribunalul București care va da prima sentință în dosarul “Belina”, a dat un termen generos procesului – 10 septembrie -, după ce dosarul a stat aproape un an la Camera preliminară.

sursă foto: Agerpres

Vedetă în acest dosar este Sevil Shhaideh – fost vicepremier PSD – trimisă în judecată de DNA în 27 iunie 2018, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, comise pe vremea când secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, subalternă a lui Liviu Dragnea, ministru la acea vreme.

Concret, ea a transferat InsulaBelina din proprietatea Apelor Române în cea a CJ Teleorman, care a închiriat-o firmei Tel Drum controlată de Dragnea – care a intrat în pușcărie în 27 mai a.c..

Shhaideh nu și-a recunoscut vinovăția – ca în care ar fi putut beneficia de reducerea pedepsei, în cadrul unei proceduri simplificate de judecată. 

“Cu toată stima, vă rog să îmi permiteți, eu nici până astăzi, după ce am citit, am discutat cu doamne avocat, nu înțeleg ce faptă am săvârșit. Nu recunosc”, a declarat Sevil Shhaideh marți, în fața judecătorului. 

Adrian Ionuț Gâdea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, a procedat la fel: “Consider că nu am făcut nimic”.  

Dosarul s-a plimbat pe la Curtea Constituțională, la cererea avocaților lui Shhaideh, iar Consiliul Județean Teleorman a returnat luni Apelor Române, printr-o hotărâre adoptată în 26 noiembrie 2018, lacul Belina și Brațul Pavel. 
Procurorii DNA arată în rechizitoriu că, fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.Concret, între 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, ca secretar de stat, Sevil Shhaideh ar fi iniţiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare şi a prezentat Guvernului un proiect de hotărâre de guvern, ce se va numi H.G. 943/2013, dar şi o notă de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de iniţiator.
 
Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel către domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, arată DNA.
 
Alături de Shhaideh au fost deferiți justiției Ionela Stoian, la data faptei director în cadrul M.D.R.A.P, pentru complicitate la abuz în serviciu, Ionuţ Adrian Gâdea, la data faptei preşedinte al C.J. Teleorman, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi participaţiei improprii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Mariana Sanda Gheorghiu, la data faptelor asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, pentru fals intelectual şi Rodica Guşă, asistent registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, pentru fals intelectual în formă continuată.
 
În cazul Rovanei Plumb, procurorii au clasat cazul, deoarece Senatul a respins cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a acesteia.
 
390 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv