Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 
După încercarea eșuată de revocare a lui Lazăr, ministrul Justiției face aranjamente pentru numirea unui nou Procuror General al României, la finalul mandatului acestuia (19 aprilie)

Toader începe selecţia unui nou procuror general. Lazăr: A venit tiptil să facă combinații obscure. Își recunoaște eșecul

După o întâlnire “pe furiș” la sediul Ministerului Public cu o procuroare agreată, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, că declanşează procedura de numire a unui nou procuror general, după ce a încercat să îl revoce pe Augustin Lazăr dar nu a reușit, astfel că până la finalul lunii aprilie, când expiră mandatul acestuia, România va avea un nou procuror general.

“Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie, expiră mandatul (lui Augustin Lazăr -n.r.) şi voi declanşa între timp şi, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Nici nu am declanşat procedura şi acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea. Nu avem de unde să ştim, să vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea”, a declarat Tudorel Toader, la ieşirea de la Parchetul General.

Ministrul Justiției s-a întâlnit, practic, “acasă” la Procurorul General al României, cu Elena Iordache, preşedintele Asociaţiei Procurorilor, pe care însă șeful ei, Augustin Lazăr, o contestă.

“Să spună bărbăteşte ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Dumnealui a venit în instituţie. Nu m-a convocat nicăieri. Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociaţiei Procurorilor. Acel procuror trebuie să îşi clarifice problemele de reprezentativitate şi acest lucru se face prin adunare, nu printr-o întânire obscură”, a declarat Augustin Lazăr, la ieşirea de la Parchetul General.

Referitor la anunţul de declanşare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Augustin Lazăr a precizând că procedura nu a fost lansată oficial.

“Dacă domniile voastre mă întrebaţi pe mine ce voi face? Dar nu există o procedură lansată oficial, o procedură semnată. Noi trebuie să vedem un anunţ care are un caracter legal şi apoi să vedem ce vom face. (..) Informaţia zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informaţia era că magistraţii din CSM sunt puşi să îşi dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată şi care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcţional”, a completat procurorul general.

118 Shares