Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 
Liderul PSD încearcă să fenteze instanța: "Nu știu de ce veneau Stoica și Botorogeanu la partid. Când erau la ședințe, nu pot să stiu de ce veneau sau ce făceau acolo"

UPDATE! Dragnea, audiat la ÎCCJ: Sunt total nevinovat. Cele două angajate de la DGASPC veneau la ședințele PSD, dar în afara orelor de lucru

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat luni de instanța de judecată, în fața căreia nu și-a recunoscut vinovăția pentru faptele din dosarul “Bombonica”, în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de către instanța de fond – un complet de 3 judecători, despre care el susține că a fost constituit ilegal, deoarece trebuia să fie specializat pe corupție.

Iată depoziția lui Dragnea în fața completului de 5 judecători:

“Doamna președintă, îmi mențin declarația dată anterior, precum și cea de la confruntare. Doamna președintă, sunt total nevinovat. Nu am avut cunostinta de faptul ca Botorogeanu si Stoica nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus de catre vreo persoana vreo data ca ele nu se prezinta la serviciu.

Nu am coordonat activitatea acestei direcții. Nu se află în subordinea mea, ci a Consiliului Județean, potrivit legii. Atributiile de coordonare le aveau colegiul director si secretarul județului. El era președintele colegiului director. Aceste aspecte erau prevăzute de dispozițiile legale. Niciun presedinte de CJ nu mergea sa controleze instituțiile din subordinea CJ. Atributiile de sancționare era a conducerii Direcției. Direcția se află în subordinea CJ. Directorul directiei era sub autoritatea CJ”.

Judecător: “Ati discutat cu Stoica sau Botorogeanu sa se angajeze la acesta direcție?”.

Dragnea: “Nu am avut nicio discuție pe aceasta tema, prin care sa le spun sa se angajeze la direcția județeană iar în fapt sa lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva sa le angajeze”.

Judecător: “Ati vorbit cu Alesu Floarea despre cele două inculpați?”

Dragnea: “Nu am avut asemnea discutii despre cele doua angajate”.

Judecător: “Este adevarat ca in 2008 Aleșu a venit la dvs sa discute despre cele două?”.

Dragnea: “Categoric nu. Nici în 2009. Adica eu sa le spun lui Stoica si Botorogeanu sa se angajeze la directia respective si in fapt sa lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva sa le angajeze. Nu am avut discutii cu Alesu Floarea despre situatia celor două, nici cu alti angajati. Nu este adevarat ca in 2008 Alesu Floarea a venit la mine sa discute despre cele două, nici in 2009.

Niciun presedinte de Consiliu judetean nu mergea sa controleze institutiile din subordinea CJ. Sanctiunile le dadeau conducerile executive ale directiei respective. Nu am avut nici un fel de discutie pe aceasta temă”.

Lasati-ma sa va explic cum functiona organizatia de partid: Nu aveam asa o mare activitate la PSD Teleorman, eram in opozitie. Veneau primari, veneau si tineri, si alti membri si voluntari. Ne întâlneam de două ori pe luna in BPJ. Veneau cei alesi in Birou. Mai veneau si unii primari, dar si voluntari. Le vedeam si pe aceste două doamne acolo, întâlnirile se țineau în afara orelor de lucru. Sâmbătă sau seara se țineau ședințele”.

Judecător: “Stiti daca desfășurau activități acolo?”

Dragnea: “Eu nu eram șomer, munceam până noaptea târziu. Nu întrebam de voluntari. Nu am avut niciodata angajati la partid. În afara de participarea la aceste întâlniri nu mai mergeam la sediu pentru că nu aveam de ce. Pe Stoica si Botorogeanu le-am văzut. La unele sedinte erau prezente, la altele nu. La PSD Teleorman nu erau angajati sau secretara. Fiind în opoziție, cam bătea vântul prin sediile PSD. Oamenii erau foarte speriați atunci de Basescu.

“Nu știu de ce veneau Stoica și Botorogeanu la partid. Când erau la ședințe, nu pot să stiu de ce veneau sau ce făceau acolo”.

“Nu ştiu legătura dintre fascism şi procesul meu”

“Mai am o întrebare: dacă voi fi condamnat să ştiu şi pentru ce. Dincolo de sentimentul de nevinovăţie. Nu ştiu legătura dintre fascism şi procesul meu. Nu am avut niciodată discuţii cu Alesu Floarea în sediul Consiliului Juddeţean sau la mine în birou în legătură cu cele două inculpate. Sunt total nevinovat şi vă asigur, indiferent de ce decizie veţi lua, nu am ştiut că cele două doamne nu merg la serviciu şi consider că e un dosar politic. Reafirm că sunt nevinovat”, a spus Dragnea în încheierea declaraţiei din faţa instanţei.

UPDATE! VIDEO. Ultimul termen în dosarul “Bombonica”. Încercarea ridicolă a avocaților lui Dragnea pentru amânarea procesului

Dragnea a ajuns la ÎCCJ cu 10 minute înainte de începerea procesului, în huiduielile protestatarilor și cu protecția a zeci de jandarmi, care au montat garduri metalice. 

Întrebat “De ce aveți nevoie de jandarmi?”, el a refuzat să răspundă.
 
Procesul, programat să înceapă la ora 11.00, a întârziat cu 20 de minute, deoarece judecătoarea Simona Encean, din completul de 5, s-a gândit să depună o cerere de abținere exact astăzi, la ultimul termen.

Cererea i-a fost respinsă, dar avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a recuzat-o, pe motiv că… soțul judecătoarei este susținător al PSD și nu ar da o sentință obiectivă! 

Ședința de judecată a fost supendată pentru 30 de minute, la ora 11.30, pentru ca un alt complet să judece rapid pe cererea de recuzare. Cererea a fost respinsă, dar a durat mai mult pentru că judecatoarea Leontina Șerban, din completul care trebuia sa soluționeze recuzarea, a formulat cerere de abținere, dar și aceasta a fost respinsă. 

Cei cinci magistrați care îl judecă pe Liviu Dragnea sunt: Luciana Mera, Tatian Rog, Simona Daniela Encean, Alexandra Iuliana Rus şi Rodica Aida Popa.

188 Shares