Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

UPDATE – Dreptul la Replică și Comunicatul DNA. Jurnalist celebru, reţinut de DNA pentru şantaj

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă reţinerea pentru 24 de ore a jurnalistului Julien Tănase, acuzat de şantaj.

sursa foto blogaru-muresean.blogspot.com
sursa foto blogaru-muresean.blogspot.com

Tănase a fost reţinut fiind acuzat că i-a solicitat 3.500 de euro unui candidat la primăria unei comune din Mureş, asigurându-l că prin acţiunile întreprinse de el îl va ajuta să câştige fără probleme alegerile locale.

Conform procurorilor DNA, întreaga poveste a început în urmă cu aproximativ o lună, când “unui viitor candidat la primăria unei comune din județul Mureș (denunțător în cauză), i s-a propus printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a câștiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord”.

Cele două părţi au început discuţiile de la 3.500 de euro şi au bătut palma pentru 2.500 de euro, Julien Tănase asigurându-l pe politicianul respectiv că, în cazul în care nu îi va da banii, “va stabili o înţelegere cu contracandidatul său și va avea grijă din nou ca acesta să câștige alegerile locale. De asemenea, denunțătorul urma să fie denigrat din nou în publicaţia electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromiţător”.

Pe 11 aprilie, Julien Tănase a fost prins în flagrant în timp ce primea cei 2.500 de euro de la denunţător. Jurnalistul urmează să fie prezentat magistraţilor de la Tribunalul Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Julien Tănase (46 de ani) este absolvent al Şcolii Militare de Muzică din Bucureşti, este căsătorit şi are trei copii. Imediat după revoluţie s-a făcut impresar şi regizor artistic, colaborând cu Aurelian Temişan, Monica Anghel, Nicu Constantin sau Jean Paler.

A fost colaborator al BCCO şi primul detectiv particular din România înainte să înceapă, în 2000, colaborări cu ziare sau reviste precum Atac la persoană, Jurnalul de Transilvania, Kronika şi Prezent.

În 2002 a fondat Vocea Harghitei, ziar care ulterior s-a transformat în Vocea Mureşului şi Harghitei (2003) şi în Vocea (2005), an din care îşi mută sediul la Bucureşti şi devine cotidian naţional.

Vocea şi-a dat obştescul duh în 2006, din lipsă de fonduri, iar Julien Tănase a înfiinţat, în 2008, serviciul de televiziune online Servus TV, proiect care nu a rezistat decât câteva luni.

Tănase a fost acuzat şi în 2009 că a şantajat un ofiţer de poliţie, cerându-i 2.000 de euro pentru a nu publica un material compromiţător.

UPDATE: Astăzi, 21 aprilie 2016, la ora 5 și 27 de minute, am primit la redacție un Drept la Replică formulat de jurnalistul implicat în acest dosar penal. Redăm atât Dreptul la Replică formulat de Julien Tănase cât și Comunicatul DNA.

UPDATE – Dreptul la Replică transmis redacție de către Julien Tănase

Ma numesc Julien Tanase si sunt jurnalistul acuzat de santaj de catre DNA Mures.

Va deranjez doar pentru ca in ziua de 12 aprilie 2016, ati publicat un comunicat al DNA-ului, in care a fost anuntata arestarea mea, in flagrant, pentru acuzatia de santaj si doresc sa va informez ca acuzatia nu a fost valabila si pentru judecatorii de la Tribunal si Curtea de Apel Mures, care nu au fost de acord cu cererea de arestare a DNA-ului.

In plus, trebuie sa stiti ca nu a avut loc nici o arestare in flagrant, amanunte pe care vi le poate oferi si DNA-ul, daca va intereseaza subiectul.

In atash, va trimit actul legat de hotararea judecatorului de libertati, care cuprinde motivarea respingerii cereri de arestare. In virtutea dreptului la replica, si pentru ca asa este deontologic, va rog sa publicati un material care sa contina urmarea demersurilor DNA-ului si motivul pentru care judecatorii nu au fost de acord cu acest demers. Nu de alta dar e usor de distrus imaginea unui om, insa vad ca e foarte greu de refacut, din bucatele.

Pentru alte informatii, va rog accesati si urmatorul link…

http://www.luju.ro/magistrati/dna/iata-cat-de-usor-poate-distruge-dna-un-om-inca-un-dosar-in-care-procurorii-au-fortat-arestarea-fara-probe-iese-la-iveala-jurnalistul-julien-tanasa-a-fost-prezentat-de-dna-drept-santajist-insa-doua-instante-au-stabilit-ca-acuzatiile-nu-se-sustin-comportame

Cu deosebita stima,

Julien Tanase

UPDATE – COMUNICAT DNA, 12 aprilie 2016 , Nr. 506/VIII/3

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 aprilie 2016, a suspectului

TĂNASĂ JULIEN, jurnalist, cu privire la săvârşirea infracţiunii de șantaj.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din județul Mureș (denunțător în cauză), i s-a propus printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a câștiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.
Astfel, la data de 24 martie 2016, într-un restaurant din Luduș, denunțătorul s-a întâlnit cu suspectul Tănasă Julien pe care l-a recunoscut ca fiind același jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicaţia sa, avantajându-l şi favorizându-l pe contracandidat să câştige acele alegeri. Suspectul i-a dat de înţeles că, pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă.
În același context, pentru a-i face acelaşi serviciu,suspectul Tănasă Julien i-a cerut denunțătorului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l totodată că va câştiga fără dubiu alegerile cu ajutorul acţiunilor sale pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu 4 ani.
În continuare, suspectul Tănasă Julien i-a mai spus denunţătorului că, în urmă cu 4 ani, procedase în aceeași manieră şi cu alţi candidaţi la funcţiile de primar din alte trei comune.
Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunțătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înţelegere cu contracandidatul său și va avea grijă din nou ca acesta să câștige alegerile locale. De asemenea, denunțătorul urma să fie denigrat din nou în publicaţia electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromiţător.

La data de 11 aprilie 2016, în condiţiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunțătorul i-a remis suspectului Tănasă Julien suma de 2.500 euro pretinsă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 12 aprilie 2016, suspectul Tănasă Julien urmează să fie prezentat Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv