Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR a amânat pentru 20 mai verdictul pe completurile de 3 / ÎCCJ a fixat termen pentru dosarul lui Dragnea exact în acea dată / POLITICĂ: Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Lazăr / 

Breaking News:
 

Status quo și falsele probleme aruncate pe piață!

Oricât s-ar da de ceasul morții lumea pro sau anti Tăriceanu, faptele rămân: banul public a fost spoliat și pe vremea Guvernului condus de el, și nu doar prin Afacerea Microsoft!
Jaful generalizat din banul public a fost demarat în trombă de Guvernul Adrian Năstase (2000 – 2004), sub atenta supraveghere a președintelui Ion Iliescu – PSD – și continuă până în zilele noastre, de parcă ar fi Olimpiada Politicienilor Lacomi. NU o dată la patru ani, ci secundă cu secundă, 24 de ore din 24, lună de lună, an după an!

Citiți și… Precizări DNA: Tăriceanu a primit „foloase materiale” indirect, de la o firmă austriacă

Chiar dacă noul dosar DNA apare la 8 ani de la comiterea infracțiunilor, chiar dacă a fost nevoie de intervenția justiției austriece, chiar dacă Tăriceanu este candidatul ALDE pentru prezidențialele din decembrie 2019, NU se poate nega un MARE ADEVĂR: FAPTELE EXISTĂ, BANII PUBLICI au fost FURAȚI cu acordul celor mai înalți demnitari români – și, EVIDENT, trebuie recuperați prin intermediul Justiției.

În ultimele săptămâni, tot soiul de analiști cu simbrie specială sau cu interese personale aruncă – cu intenție – tot felul de postulate ce se doresc de o importanță capitală pentru viața curentă a românilor plătitori de taxe și impozite – roboțeii care umplu sacul banului public:

 • Ni se spune că președintele Iohannis este în spatele acestor atacuri la adresa președintelui Tăriceanu, pentru ca imaginea viitorului contracandidat să-i fie terfelită; Păi nu ăsta e jocul politic în România?!?
 • Ni se spune că președintele Iohannis este penal – nu o dată ci de “n” ori –, pentru ca și imaginea locatarului de la Cotroceni să-i fie terfelită; Idem!
 • Ni se spune că TOATE valizele și procesele avându-l ca subiect pe Dragnea sunt făcături ale serviciilor secrete pentru ca președintele PSD să nu poată candida la prezidențialele din decembrie 2019; E ceva nou în viața penalului dovedit de Justiție?!?
 • Ni se spune că fostul șef al SRI, Coldea, este în spatele lui Dragnea, că actualul șef SRI, Hellvig, pune în practică ordinele ilegale ale lui Iohannis, și că noul șef al SIE, Vlase, conduce un grup ca să-l demită pe președintele PSD Dragnea, grup la care a aderat și fosta șefă al PNL, Gorghiu, alături de ex-ul Victor Ponta! Un fel de USL nășit în “sufrageria” SIE;
 • Ni se spune de către fostul șef la SIE, enigmaticul Predoiu, că orice ofițer SIE este acoperit, că acționează doar în străinătate, pentru că NU are sens să intervină în viața publică a României; Îl crede cineva pe șeful spionilor? Mai ales angajații SRI?!?
 • Ni se spune, ni se spune, ni se spune…

Citiți și… Iordache îi invită pe condamnați să atace în instanță completurile de 5 judecători

Așa, și? Toate lucrurile care ni se spun, ca și multe alte pietre aruncate în baltă, au vreo legătură directă cu viața noastră cotidiană? NU!

Au vreo legătură cu faptul că, deși barilul de petrol scade într-o veselie față de alți ani – de la 150 la 70 $ -, prețul benzinei / motorinei crește exponențial în loc să scadă?

NU! De ce? Pentru că maleficii care ne conduc au nevoie de bani la bugetul de stat – accize – pe care să-i spolieze în interes propriu, dar și pentru a rămâne la butoanele României.

Au vreo legătură cu faptul că unii magistrați care au contribuit din plin la dezvoltarea corupției în România – fie prin inactivitate, fie prin protejarea devalizatorilor banului public – au pensii lunare de 22.000 euro (Douăzeci de MII de euro)?

NU! De ce? Pentru că niciun partid aflat la guvernare nu a dorit să asaneze pensiile de stat la un nivel de decență și DIRECT proporționale cu anii de muncă – uneori 45 de ani pentru 700 de lei!!! NU cu banii de pe ultimele luni de salariu masluit pentru a obține o pensie de 80% din valoarea lui!

Citiți și… Tarcea, la CCR: Nu vi se pare ciudat că doar anul acesta, în septembrie, nu functionează legal completele de 5 judecatori?

Are vreo legătură cu miile de acoliți/politruci total neprofesioniști care ocupă samavolnic funcții de conducere în instituțiile de stat și în filialele răspândite prin țară – până la nivel de șef de birou – producând un haos birocratic generalizat?

NU! De ce? Pentru că toți liderii de partid au nevoie să împartă funcții ca să-și suțină camarila financiar, din bani publici!

Are vreo legătură cu ceva ce contează pentru bunul mers al societății, pentru creșterea nivelului de trai, pentru dezvoltarea economiei și crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru ca românii plecați într-un exil impus de sărăcie să se întoarcă la vatră?

NU! De ce? Pentru că actualei clase politice aflate la butoanele țării, fie prin intermediul Guvernului, fie prin cel al Parlamentului – PSD, ALDE, UDMR, PNL, PMP – îi convine acest status quo a vieții sociale a românilor.

De ce? Pentru că doar așa un popor needucat politic și care votează pușcăriași sau infractori prinși în flagrant este ușor de manipulat și dezbinat!

Iar lista cu adevăratele probleme poate continua – pentru că din nefericire avem mult prea multe probleme reale nerezolvate în 28 de ani de democrație bezmetică!

De ce? Pentru că dacă am avea o STRATEGIE pe termen mediu și lung (20 și respectiv 50 de ani) aprobată de toate partidele într-un vot comun dat în Parlament, NU ar mai conta cine este la butoane, iar lupta politicienilor pentru accederea la putere ar fi pentru români doar o problemă de doctrină!

Citiți și… Efectele dosarului Microsoft: Tăriceanu și-a anulat participarea la Congresul ALDE european de la Madrid

Vom putea vorbi despre o țară cu democrație normală abia atunci când:

 • funcțiile înalte birocratice vor fi obținute prin concursuri reale, televizate în direct;
 • politicienii vor plăti imediat, prin demisie, greșelile comise și promisiunile nerealizate;
 • magistrații vor avea caracter;
 • legile NU vor mai fi personalizate;
 • cheltuirea banului public va fi transparentă 100%;
 • la butoanele țării vor ajunge oameni cu simț de răspundere și de respect față de cei care i-au ales!

Dar acum NU putem spune despre România că este o țară normală, atât timp cât este condusă de ticăloșii prezentului continuu din România, grație și neimplicării TOTALE a populației cu drept de vot! Atât la urne, cât și în viața partidelor!

Citiți și… Dragnea află vineri noul Complet de 5 judecători care va da sentința definitivă în dosarul “Bombonica”

26 Shares