Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Suveranitatea pierdută vs. Suveranitatea dobândită de România în UE și NATO!

În aceste zile, coaliția PSD + ALDE a reaprins flacăra comunistă “Neamestecul în treburile interne” – adânc implantată în subcoștientul românilor cu vârsta de peste 50 de ani -, așa că a venit vremea să vorbim detaliat despre SUVERANITATE în contextul integrării României în UE și NATO.

Înainte de a vă supune atenției această analiză, vă reamintesc ce se înțelege prin SUVERANITATE statală:

SUVERANITÁTE, suveranități, s. f. Calitatea de a fi suveran, de a dispune liber de soarta sa; independență; putere supremă. Atribut inerent, inalienabil și indivizibil al statului, care constă în supremația puterii de stat în interiorul hotarelor sale și în independența ei în relațiile cu alte state. Suveranitate națională – Suveranitate de stat. – Din fr. souveraineté.

Așadar, un STAT precum ROMÂNIA, înainte de integrare în UE și aderare la NATO, avea TOT dreptul să fie SUVERAN în relațiile cu cele 27 de state membre UE și cele 28 de state membre NATO – în general, cu toate statele lumii.

Dar din momentul în care am acceptat să intrăm în UE, România, precum și celelalte 27 de state, A PIERDUT SUVERANITATEA economică, financiară, monetară și legislativă.

Dar, SIMULTAN, a CÂȘTIGAT SUVERANITATEA economică, financiară, monetară și legislativă în UE.

Adică, în aceste patru domenii generale, ROMÂNIA împarte SUVERANITATEA în UE cu celelalte 27 de state colege, în termeni EGALI. Repet, EGALI!

Aceeași situație o găsim și în cazul NATO. După aderare, România a pierdut SUVERANITATEA militară, dar a dobândit-o pe cea comună: ROMÂNIA împarte SUVERANITATEA militară în NATO cu celelalte 28 de state colege, în termeni EGALI.

Atenție! Asta NU însemană că se ordonă de la Bruxelles – sediul NATO – cine să fie șefului statului major etc.

Ce nu a pierdut România după integrarea în UE și aderarea la NATO? În principal, identitatea națională, limba, laicitatea, bogățiile interne (resursele) și granițele țării – adică am rămas SUVERANI față de partenerii din UE și NATO în domenii ce nu pot fi „expropriate” prin tratate internaționale.
Harta României
Teoretic NU am pierdut din SUVERANITATE, ci am câștigat o SUVERANITATE sporită comună în UE și NATO.

Faptul că PRACTIC NU dispunem cum ne-am dori de aceste SUVERANITĂȚI UE și NATO nu înseamnă că teoria nu poate fi pusă în practică. NU. Înseamnă că politicienii și guvernanții noștri sunt slab pregătiți – sau, cum se spune prin cartier, “NU au fudulii în prohab” – și nu știu/nu vor să negocieze SUVERANITATEA comună în UE și NATO.

Cel mai bun exemplu de proastă negociere pentru integrarea în UE: cotele de producție.

Cel mai bun exemplu de proastă manageriere a SUVERANITĂȚII comune în UE: slaba absorbție a fondurilor europene, la care noi contribuim cu miliarde de euro anual!

Cel mai bun exemplu de proastă manageriere a SUVERANITĂȚII comune în NATO: achiziționarea de tehnică militară prin renunțarea la regula Offset.

Cel mai bun exemplu de proastă manageriere a SUVERANITĂȚII păstrate: predarea resurselor naturale în mâna unor puteri economice externe – uneori societăți de stat membru UE! – fără impunerea unor redevențe, taxe și impozite la valori decente, precum cele practicate de alte state colege UE.

Parlamentul României – Istorie neagră!

Ca să fie cât se poate de clar: din momentul în care ne-am integrat în UE și am aderat la NATO nu mai putem vorbi despre “Neamestecul în treburile interne” – ale României și ale celor 27, respectiv 28 de state membre UE și NATO în domeniile mai-sus amintite.

Iar aceasta, pentru simplul motiv că ne-am pierdut SUVERANITATEA statală care să ne dea dreptul să activăm sintagma “Neamestecul în treburile interne” – repet, în domeniile amintite mai sus: economic, financiar, monetar, legislativ și militar.

Când politicienii spun “ne-a impus UE de la Bruxelles”, ei spun, de fapt, că NE-A IMPUS pentru că și România are aceleași drepturi în luarea deciziilor în UE precum celelalte 27 de state colege în SUVERANITATE.

Asta, pentru că UE/NATO este România + Germania + Franța + etc., NU 1xRomânia + de 5xGermania + de 3xFranța + etc. Acesta este PRINCIPIUL după care funcționează UE și NATO: EGALITATE între statele membre.

Manifestații de stradă
Știu, cu toții suntem dezamăgiți că au trecut aproape 28 de ani de Democrație, 13 ani de SUVERANITATE în NATO și 10 ani de SUVERANITATE în UE și NU se văd roadele așteptate.

Dar asta NU înseamnă că am scos rădăcinile SUVERANITĂȚII din pământul strămoșesc și am pus semințele SUVERANITĂȚII într-un sol sterp, că am greșit integrându-ne în UE și aderând la NATO. NU, nu, nu!

Am greșit doar că am dat țara pe mâna unor politicieni lacomi, egocentriști, lipsiți de caracter, lași.
Am greșit că am permis perpetuarea unei specii de politicieni care nu are nimic în comun cu patriotismul față de țară și respectul față de concetățenii care îi votează – sau nu – și le plătesc salariile lună de lună.
Am greșit grav prin faptul că nu am observat la timp și nu am contracarat  felul cum agenții de influență (SRI, CIA, KGB, Mossad etc.) au penetrat și apoi coordonat partidele politice și asociațiile patronale.

Astăzi, prin manifestațiile pașnice, începem să ne mișcăm social. Am început să ne arătăm colții civici și între două tururi de scrutin. E de bine!

Ceaușescu și lozinca “Neamestecul în treburile interne”

P.S. Într-o discuție avută cu un prieten am înțeles că sintagma “Neamestecul în treburile interne”, adânc implantată de comuniști în subcoștientul românilor cu vârsta de peste 50 de ani – nu era zi de la Dumnezeu în care să nu ni se bage pe gât această sintagmă patriotardă – este încă atât de puternică încât mai poate ieși la lumină și obstrucționa gândirea logică.

Este grav că cei care au trăit peste 25 de ani în comunism și au adunat 27 de ani în democrație NU au reușit să disipeze din forța subliminală a lozincilor comuniste.

Este deplorabil pentru orice om, indiferent de statutul social și de pregătirea profesională, ca după 27 de ani de democrație să nu înțeleagă mecanismele economice, financiare, legislative, militare și politice care funcționează într-o alianță statală de calibrul UE și NATO.

NU distrugi, nu renunți la un PRINCIPIU pentru că e prost pus în practică de oameni. Schimbi oamenii. Pentru că în politică, în interiorul unui TRATAT viu, TOTUL se negociază non-stop; mai puțin PRINCIPIILE.
58 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv