Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 

Abia scăpat de dosarul Microsoft, Dan Nica vrea anchetarea lui Iohannis

Abia scăpat de dosarul Microsoft, clasat anul acesta de DNA, în care a fost cercetat de procurorii DNA pentru infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, europarlamentarul PSD Dan Nica vrea anchetarea, într-o comisie parlamentară, a președintelui Klaus Iohannis.

Dan Nica susține, nici mai mult, nici mai puțin, că apelul șefului statului la responsabilitate din partea Jandarmeriei și condamnarea intervenției agresive a forțelor de ordine la protestul din 10 august “denotă dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente”.

Evident, Nica nu se referă la violențele jandarmilor, ci la protestatarii pașnici care, instigați de Iohannis, ar fi agresat “Țestoasele” blindate până în gât cu echipament de protecție. 

Iată ce a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, într-un comunicat de presă remis sâmbătă:

„Încă din seara protestelor, preşedintele Iohannis a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi şi informaţii operative. Acest fapt denotă rea-voinţă şi dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente.
Ca şi Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câştiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanţat din surse obscure.
Cred că s-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică. 
Preşedintele României trebuie să înţeleagă că „schimbarea guvernului altfel decât prin mijloace democratice este ilegitimă”.

Cu alte cuvinte, nu șefii – inclusiv cei politici – ai jandarmilor sunt vinovați de bătăile administrate oamenilor din Piața Victoriei, ci… Iohannis!

Cercetat pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani

Amintim pentru ce infracțiuni a fost cercetat Dan Nica în megadosarul de corupție tărăgănat timp de 3 ani de procurorul DNA Mihaiela Iorga Moraru – revocată de procurorul-șef Laura Codruța Kovesi în vara anului 2017 și trimisă în judecată de DNA Ploiești anul acesta, pentru favorizarea infractorului:

“NICA DAN, ministru al MCTI în perioada 2000 – iulie 2004 şi în prezent membru al Parlamentului European, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, constând în aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului „Sistem Educaţional Informatizat” şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft;

– ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora, ar fi stabilit printr-un Memorandum firmele care să participe la realizarea proiectului atestând în mod nereal că acestea fac parte dint-un consorţiu;

– ar fi stabilit procente de participare la proiect în favoarea anumitor firme;

– ar fi acceptat cesiunea contractului de către SIVECO, deşi invocase necesitatea achiziţiei de la aceeaşi sursă;

– ar fi înlesnit firmei SIVECO şi colaboratorilor săi încheierea contractului în condiţiile lipsei de competiţie, încheind contractul în condiţii oneroase pentru ministerul pe care îl conducea, faptele sale având drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

– în perioada aprilie – noiembrie 2004, ar fi pretins şi primit o parte din suma de circa 20 milioane USD virată de Fujitsu Siemens Computers în contul unor societăţi de tip off – shore cu titlu de consultanţă şi asistenţă tehnică aferentă contractului încheiat cu Guvernul României pentru ca, în baza influenţei pe care o avea, să asigure încheierea contractului în condiţiile propuse de firma Fujitsu Siemens Computers” – comunicatul DNA în 26 septembrie 2014.

Dosarul a fost clasat în 8 ianuarie 2018, pentru clasarea faptelor. Dacă procurorul Mihaiela Iorga Morari s-ar fi grăbit, nu se ajungea în această situație.

Dar dosarul EADS încă se află în cercetare la DNA. 

1K Shares