Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Adrian Curaj, prima declaraţie ca ministru al Educaţiei: “Nu cred că România este doar o ţară a forţei de muncă low-cost”.

La prima sa zi ca ministru deplin al Educaţiei şi Cercetării, Adrian Curaj a făcut o serie de declaraţii extrem de interesante.

Adrian Curaj (sursa foto fumn.ro)
Adrian Curaj (sursa foto fumn.ro)

Curaj a ţinut să precizeze că “în opinia mea România nu este doar o ţară a forţei de muncă low-cost. Cred în capacitatea României de a se dezvolta şi nu cred că trebuie să rămânem ancoraţi în spaţiul acesta al salariilor mici”.

Ministrul Educaţiei vrea ca “profesorii să se axeze pe educaţie şi personalitate şi să nu mai fie încărcat cu aspecte administrative”. De asemenea, Curaj vrea ca România să pună mai mult accent pe învăţământul tehnic terţiar non-universitar, în condiţiile în care “avem sute de mii de oameni care nu au bacalaureatul şi au nevoie de o şansă. Pentru că pot ajunge cu pregătire foarte bună pe piaţa muncii”.

Ministrul Educaţiei este încrezător că va creşte bugetul pentru Educaţie şi Cercetare şi mizează pe internaţionalizarea cercetării şi a învăţământului pentru că “vrem să facem diplomaţie culturală şi să anunţăm lucrurile acestea lumii. Vrem ca lumea să vadă că noi avem ceva de oferit”.

Adrian Curaj şi-a propus să aducă cât mai multe şcoli la un nivel calitativ cât mai ridicat “pentru că aceste clădiri trebuie să asigure elevilor siguranţă”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv