Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Adrian Năstase propune ieşirea din criză cu modelul 1991

După ce Victor Ponta şi-a anunţat demisia ca premier, România a intrat într-o criză politică.

dscn1283

Preşedintele Klaus Iohannis a chemat toţi jucătorii importanţi la discuţii, însă nu a făcut decât să-şi aducă aportul la prelungirea crizei politice.

Deşi nu mai îndeplineşte nicio funcţie, fostul premier Adrian Năstase şi-a dat şi el cu părerea pe seama acestui subiect.

Printre altele, Năstase susţine că “nu are rost să ne gândim la alegeri anticipate parlamentare” şi că “în condiţiile în care Liviu Dragnea nu a făcut o propunere de candidat de premier în numele unei coaliţii majoritare, este repetarea modelului din 1991 – guvernul Stolojan (din care am făcut parte, alături de Mircea Ionescu Quintus), într-o formulă de mare coaliţie condusă de un tehnocrat, guvern care avea ca mandat organizarea alegerilor parlamentare din 1992 (iniţial gândite a avea loc în şase luni; până la urmă organizate după un an)”.

Năstase recunoaşte că “e posibil ca Dacian Cioloş să fie propus pentru prima echipă”, dar nu exclude un scenariu conform căruia “dacă nu va fi votat, se va căuta un alt candidat cu acelaşi profil”.

Fostul premier le plânge de milă foştilor colegi din Partidul Social Democrat. “Trist pentru PSD este faptul că, în urmă cu un an, spera să aibă şi preşedintele şi primul ministru, iar acum nu mai are nici măcar conducerea guvernului”, a fost mesajul transmis de Adrian Năstase.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv