Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Adrian Țuțuianu, ales cu 366 de voturi șeful Comisiei pentru controlul SRI

Senatorul Adrian Țuțuianu (PSD), fost președinte al CJ Dâmbovița, a fost ales șeful Comisiei pentru controlul SRI, în urma votului de luni seară din plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului.

tutuianu

El a primit 366 de voturi “pentru” și 2 “împotrivă”.

De la vot au lipsit parlamentarii PMP, care au părăsit sala în semn de protest pentru respingerea dreptului de a propune un membru în comisie.

Adrian Ţuţuianu a fost cercetat începând din 2014 pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012.

Comisia îl va avea vicepreședinte pe Marian Gheorghe Cupșa , propus de ALDE, iar secretar este Verestoy Attila – UDMR.

Ceilalți membri ai comisiei sunt: Doina Federovici, Radu Băbuș, Gabriel Nasra, Cezar Preda, Ioan Cristian Chirteș, Manuel Costescu.

”Mâine vom face o primă întâlnire mai informală a Comisiei de control pentru că dorim să vedem exact ce avem de făcut, să vedem Regulamentul Comisiei. Apoi, instituţional voi adresa o solicitare directorului SRI, domnului Hellving, şi vom stabili de comun acord o odată şi o oră pentru audiere pe acest subiect şi pe altele dacă vom aprecia că sunt necesare audieri şi pe alte subiecte”, a declarat preşedintele Comisiei Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă îl va audia doar pe Eduard Hellving sau şi pe Florin Coldea, el a spus că va fi audită ”conducerea SRI” şi că se va consulta cu membrii comisiei pentru a decide acest lucru.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv