Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Alina Gorghiu: “Vrem să extindem Votul prin corespondenţă”

Miercuri urmează a fi dezbătut şi votat în plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege prin care se instaurează Votul prin corespondenţă.

gorghiu

Proiectul nu va fi dezbătut şi votat în varianta sa iniţială, cei de la Partidul Social Democrat depunând mai multe amendamente. În primul rând PSD-iştii doresc instituirea acestui tip de vot doar la alegerile parlamentare. În plus, s-a eliminat noţiunea de “vot virtual”, astfel că cei din străinătate trebuie să trimită votul prin poştă.

Ideea social-democraţilor este ca votul prin corespondenţă să fie extins doar în funcţie de succesul acestui proiect de lege la alegerile parlamentare de anul viitor.

Alina Gorghiu, copreşedintele Partidului Naţional Liberal, a amintit miercuri că “noi am insistat ca votul prin corespondenţă să fie aplicabil la toate tipurile de alegeri”,

În plus, Gorghiu a ţinut să-şi liniştească susţinătorii precizând că “primul lucru pe care îl vom face atunci când vom avea majoritatea în Parlament va fi să extindem posibilitatea de aplicare a votului prin corespondenţă pentru celelalte tipuri de scrutin. Ne vom asigura, astfel, că în 2019, oriunde s-ar afla, românii nu vor mai îndura umilinţe ca să-şi aleagă preşedintele”.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv