Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Ana Birchall, despre negocierile pentru Brexit: “Trebuie să mergem pe ideea de toţi pentru unul şi unul pentru toţi”

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a participat joi, în Luxemburg, la o reuniune a Consiliului Afaceri Generale.

Este prima întâlnire de acest gen desfăşurată, practic, fără Marea Britanie, cei prezenţi la faţa locului discutând politicile pe care Uniunea Europeană le va aborda în negocierile pentru Brexit.

Imediat după întâlnire, Ana Birchall, reprezentanta României, a precizat că s-a căzut de acord asupra posibilităţii ca “negocierile să aibă la bază dictonul Toţi pentru unul şi unul pentru toţi”.

Sâmbătă urmează să fie prezentate liniile directoare cu privire la modul de derulare a procesului de negociere cu Marea Britanie pentru Brexit.

Ana Birchall este convinsă că “Marea Britanie rămâne un partener esenţial al Uniunii Europene şi viceversa. Ne propunem să avem negocieri constructive cu partea britanică, desfăşurate de o manieră corectă şi transparentă. Am reiterat că, pe dosarul Brexit, România are trei priorităţi majore: protejarea drepturilor tuturor cetăţenilor români, a tuturor cetăţenilor europeni care locuiesc, lucrează sau studiază în Marea Britanie, salvgardarea alocărilor bugetare europene aferente Politicii de Coeziune şi Politicii Agricole Comune corespunzătoare bugetului UE 2014 — 2020 şi reducerea impactului asupra rolului global al UE, inclusiv în vecinătatea sa. În plus, cred că acordul de retragere al Marii Britanii din UE ar trebui să constituie o bază solidă pentru o cooperare strânsă reînnoită cu această ţară, în domenii de interes comun, cum ar fi comerţul, securitatea/apărarea şi politica externă”.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv