Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Barna: Moţiunea de cenzură trebuie depusă cât mai repede

Liderul USR, Dan Barna, a declarat marți, la Craiova, că moţiunea de cenzură împotriva guvernului dăncilă ar trebui depusă cât mai repede de PNL, iar semnarea de către opoziţie a pactului pentru anticipate ar grăbi strângerea celor 233 de semnături de la parlamentari necesare pentru votarea moţiunii.

“Obiectivul este să adunăm încă din faza de semnături cele 233 de semnături, dar moţiunea de cenzură este un lucru care ar trebui depus cât mai repede, din punctul nostru de vedere. Chiar astăzi colegii mei la Bucureşti au avut o discuţie cu o parte dintre partidele parlamentare de opoziţie şi ceea ce noi am propus săptămâna trecută, acel pact pentru anticipate, îşi propune exact acest lucru: toate partidele de opoziţie spun că susţin moţiunea de cenzură. Haideţi să ne şi asumăm prin fapte concrete, nu doar declarativ, formal, susţinerea moţiunii de cenzură”, a spus Barna.

“Semnarea acestui pact pentru anticipate ar face posibilă, pe un calendar foarte clar, moţiunea de cenzură: pică acest guvern, rămâne doar să administreze fără drept de a da ordonanţe; preşedintele poate să numească doi premieri; aceştia să fie respinşi de Parlament în baza acestui acord pentru anticipate, după care preşedintele fiind în ultimele şase luni nu poate să dizolve Parlamentul. Dar mi-aş dori ca primul meu act ca viitor preşedinte al României să fie exact dizolvarea Parlamentului, astfel încât în februarie sau martie, la trei luni după validarea preşedintelui, am putea avea alegeri anticipate”, a adăugat el.

Liderul USR s-a aflat în campania de străngere de semnături pentru candidatura la prezidențiale: “Ne apropiem de finalul campaniei strângerii de semnături. În ultima lună am fost peste tot în țară și împreună cu colegii mei din USR și PLUS am strâns peste 380.000 de semnături pentru candidatura mea la alegerile prezidențiale. În aceste 30 de zile, în toate orașele am auzit același lucru de la cetățenii pe care i-am întâlnit în drumurile mele, că este nevoie de o schimbare. Am strâns zeci de mâini iar românii mi-au vorbit despre reformele absolut necesare în domeniul sănătății, a educației, domeniile care ne afectează pe toți în mod direct. Este nevoie de o reformă profundă a statului acum. Nu ne mai permitem să mai pierdem încă cinci ani și să privim în continuare cum ne pleacă românii, Alianța USR PLUS aduce speranța acasă”.

Barna a precizat că, după anticipate, România ar avea o guvernare legitimă care să să reflecte realitatea din acest moment, pentru că PSD nu mai este o opţiune pentru electorat.

“(După anticipate – n.red.) ieşim din criză şi intrăm într-o guvernare susţinută de cetăţeni, într-o guvernare legitimă, care reflectă realitatea din România din acest moment, o realitate pe care o constat în toate judeţele, aceea în care PSD nu mai e opţiune pentru electoratul din România. Oamenii au înţeles că timp de trei ani de zile în loc să discutăm despre autostrăzi, despre educaţie, despre spitale curate, am discutat despre cum scăpa Liviu Dragnea de puşcărie şi doar despre justiţie”, a mai afirmat liderul USR..

39 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv