Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: La Parlament are loc Consiliul Național al PSD, urmat de CEx / Amnistia și grațierea, tot mai cerută la vârful partidului

Breaking News:
 

Barna (USR): Întregul Guvern și întreaga majoritate se comportă ca o casă de avocatură pentru Dragnea

“Întregul Guvern și întreaga majoritate (PSD+ALDE – n.r.) nu fac decât să se comportă ca o casă de avocatură pentru Dragnea – o persoană cu probleme penale”, a declarat miercuri, la Camera Deputaților, președintele USR, Ion Barna, nemulțumit de faptul că deputații USR nu au fost lăsați să susțină în plen, înainte de vot, amendamentele la modificările Statutului magistraților.

“Ce s-a întâmplat astăzi în ședința Parlamentului României arată ce se întâmplă într-o țară când o persoană cu probleme penale conduce România. Liviu Dragnea și PSD sacrifică tot, orice principiu parlamentar. S-a ajuns la declarații de modul: nu putem avea dezbateri pe o lege despre funcționarea Justiției și s-a refuzat în mod incredibil dezbaterea sub pretextul că chestiunile de procedură au consumat tot timpul și, vezi Doamne, nu mai putem dezbate. (…) Este un abuz fără precedent pentru că întregul Guvern și întreaga majoritate nu fac altceva decât să funcționeze ca o casă de avocatură pentru Liviu Dragnea”, a afirmat Barna, după ce deputații Uniunii au protestat la Tribuna Camerei afișând hârtii pe care scria “Hoții”.

Aproape 50 de minute a durat protestul USR, blocând microfonul, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe deputații PSD și ALDE, alături de cei ai UDMR și ai Minorităților, să voteze pe repede înainte articolele. Nici măcar nu a mai fost citit fiecare articol înainte de vot, ci doar numărul lui, astfel că deputații nici nu au știut bine ce votează. 

În paralel, un alt deputat USR, Stelian Ion, a citit la o portavoce amendamentele depuse de USR la legile Justiției.

Barna a reclamat și urgența nejustificată a adoptării proiectului de modificare a Statutului magistraților: “Urgența nu o înțelege nimeni, în afară de Liviu Dragnea”.

“Din această perspectivă, noi am decis ca susținerea amendamentelor, susținerea argumentelor pe care noi, ca cetățeni, ca parlamentari trimiși de cetățeni în Parlament, le avem față de această lege trebuiau să fie auzite. Și de aceea am fost la tribuna Parlamentului, l-am susținut pe colegul meu Stelian Ion, care este un erou, din punctul nostru de vedere, am susținut aceste amendamente dincolo de opoziția și de statul paralel pe care PSD ni l-a servit astăzi continuând acest simulacru de ședință”, a adăugat Barna.

“Această ședință nu ar fi trebuit să aibă loc în acest moment delicat”

Barna a precizat că toate aceste lucruri se întâmplă “într-un moment delicat pentru România”.

“În acest moment delicat pentru România din cauza decesului regelui Mihai I, această ședință nu ar fi trebuit să aibă loc. Numai că lupta noastră și manifestarea noastră de opoziție s-a datorat faptului că exact asta sperau Liviu Dragnea și PSD să se întâmple, ca oamenii decenți să nu acționeze. Am ajuns aici după 27 de ani ca România să fie condusă de o persoană cu probleme penale care să impună agenda publică, tocmai pentru că oamenii decenți mereu s-au retras și mereu au considerat: nu se face, hai să fim simțiți, hai să nu arătăm. Și în felul asta, infractorii și persoanele condamnate au ajuns să ne conducă. Lucrul asta nu poate să mai continue și asta este ceea ce a exemplificat USR astăzi: când abuzul este unul evident, trebuie să acționăm ferm”, a mai spus liderul USR.

Barna amai spus că deputații USR au citit, în plen, amendamente și argumente, în timp ce președintele de ședință și PSD au votat “numere marginale”. “Despre asta vorbim, despre o falsă dezbatere, o dezbatere inexistentă, despre argumente. Cam asta este România în momentul ăsta în Parlament’, a adăugat liderul USR.

“Vom contesta la CCR”

El a apreciat că legea va fi contestată și la Curtea Constituțională deoarece “foarte multe prevederi din această lege sunt departe de a intra sub umbrela Constituției”.

“Dincolo de asta, vorbim despre un abuz și despre o ignorare completă de către PSD a oricărui mesaj al societății”, a mai spus Barna.