Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Băsescu exclude varianta anticipatelor și are două propuneri pentru funcția de premier: “Vedeți pe cineva cu poftă de campanie?”

Liderii Partidului Național Liberal și cei de la Uniunea Salvați România s-au aruncat cu capul înainte și au solicitat vehement alegeri anticipate, la negocierile purtate miercuri cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În schimb, în calitate de lider al Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, fostul președinte al României, și-a păstrat doza de pragmatism specifică.

Băsescu s-a amuzat pe seama celor care vor alegeri anticipate și a precizat că “pentru ce să facem anticipate? Ca să ne bată iar PSD-ul? Haideți să fim serioși. Vedeți pe cineva cu poftă de campanie electorală?”.

Traian Băsescu nu ezită să calce în picioare atât premierii propuși până acum de PSD, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, cât și noua propunere făcută de Liviu Dragnea, în persoana europarlamentarului Viorica Dăncilă: “La ce au făcut până acum guvernele PSD-ALDE e clar că nu se justifică menținerea lor la guvernare. Guvernele Grindeanu și Tudose au fost departe de realitățile Uniunii Europene și așa este și PSD-ul. Singura lor preocupare a fost asigurarea puterii lui Daddy. Iar cu doamna asta, de la Videle, că de la Videle este, nu? Doamna Dăncilă are două mandate de europarlamentar și nu a auzit nimeni de ea pe la Parlamentul Europei”.

Băsescu este de părere că singura soluție este desemnarea unui premier care să nu aibă legături cu Liviu Dragnea și Partidul Social Democrat.

Fostul premier al României mizează pe Siegfried Mureșan, care, “spre deosebire de doamna de la Videle, a fost negociatorul bugetului UE pentru 2018, știe patru limbi străine și are susținere puternică în Partidul Popular European, unde este purtător de cuvânt”, dar și pe Eugen Tomac, președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, despre care spune că “ar fi ideal dacă ar fi instalat ca premier în Anul Centenarului Marii Unirii”.

Deși sunt slabe șanse să treacă de Parlament un premier care nu are legătură cu PSD și Dragnea, Băsescu propune următorul scenariu: “Eu zic că nimeni nu e nebun să pice două guverne în Parlament. Cred că ne putem adunam toți cei care nu avem legături cu PSD și putem trece un altfel de guvern. Mai ales că cine nu crede că în interiorul PSD au apărut fisuri e copil. Sunt sigur că există mulți nemulțumiți de modul în care Daddy gestionează problemele și vor vota cum trebuie. Cine știe? Poate unii parlamentari din PSD vor deveni independenți. Nu putem exclude apariția unor surprize”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv