Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Băsescu îl contrazice pe Iohannis: “Declaraţia de la Roma a stabilit o Uniune Europeană cu mai multe viteze”

Dacă preşedintele României, Klaus Iohannis, este extrem de încântat de prevederile Declaraţiei de la Roma şi spune că pentru România a fost un succes uriaş, Traian Băsescu este sceptic în legătură cu acest aspect.

Ba chiar fostul şef al statului este de părere tocmai că “Declaraţia de la Roma a stabilit o Uniune Europeană cu mai multe viteze. Acestor viteze li se spune ritmuri diferite”.

Conform scenariului propus de Traian Băsescu, “Germania, Franţa şi Olanda vor da direcţia spre care se îndreaptă Uniunea Europeană, iar celelalte state membre vor fi libere să o urmeze, însă asta se va întâmpla doar dacă vor sau dacă pot”.

În plus, fostul preşedinte al României consideră că “liderii politici din România au obligaţia să înţeleagă acest lucru, să-l explice populaţiei şi să acţioneze în consecinţă. Obiectivul fundamental, dar nedeclarat, pe termen lung este, în mod categoric, formarea Statelor Unite ale Europei. Iar în această construcţie vor intra doar cei care au un ritm bun de dezvoltare de acum înainte”.

Klaus Iohannis, actualul preşedinte al României, anunţa sâmbătă, la Roma, că “prin adoptarea Declaraţiei de la Roma a fost eliminată sintagma Europei cu două sau mai multe viteze. Niciun lider european nu-şi doreşte să se facă paşi înapoi. Adoptarea acestei declaraţii reprezintă un succes uriaş pentru România. Din acest moment nu mai trebuie să ne facem astfel de griji”.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv