Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: PNL, USR și PMP au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă / JUSTIȚIE: Curtea de Apel Bucureşti a respins extrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya

Breaking News:
 

Băsescu, reacție dură la proiectul de pensii speciale: “Ăsta e furt”

Zeci de parlamentari de la diferite formațiuni politice au lansat un nou proiect de acordare a unor pensii speciale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene.

Este vorba de acordarea unor pensii pentru limită de vârstă, acestea urmând a fi acordate în limita a trei mandate și doar în cazul în care personajul respectiv nu prinde un alt post după ce îl pierde de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de CJ.

Deși proiectul a fost susținut inclusiv de parlamentari de la Partidul Mișcarea Populară, Traian Băsescu, fostul președinte al României și actualul lider al PMP, a anunțat, marți, că nu crede în sorții de izbândă ai unui asemenea proiect.

Mesajul lui Băsescu a fost cât se poate de clar:

“Personal, nu cred că va fi susţinut. Nu ştiu proiectul, sincer. Dacă aţi observat, noi am dat foarte multă libertate parlamentarilor noştri în acţiune, dar nu ştiu ca parlamentarii noştri să fi semnat. În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuţie. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu puşca în pat şi de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuţie la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluţie, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi deodată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale”.