Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Băsescu le dă exemplu lui Kovesi, Sava, Isărescu și Ponta: “Proprietarul făbricuţei de lactate Brădet ne-a dat o lecţie”

După ce Marius Badea, patronul fabricii de lactate Brădet, nu a ezitat să-și asume o posibilă responsabilitate în cazul îmbolnăvirii bebelușilor din Piteşti, chiar dacă mamele copiilor spun că nu au cumpărat astfel de produse, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a sărit să-l felicite.

basescu-17

Fostul preşedinte al României consideră că “proprietarul făbricuţei de lactate Brădet ne-a dat o lecţie. Pentru că acum nu pot să mă gândesc decât la cei care au funcţie mare, bine plătită, dar nu sunt dispuşi să-şi asume responsabilitatea funcţiei”.

Printre cei atacaţi de Băsescu îi regăsim pe fostul premier Victor Ponta, Laura Codruţa Kovesi – şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe Mugur Isărescu – şeful BNR, sau pe Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei.

Iată ce scriepe pagina sa de Facebook fostul șef al statului:

“L-am văzut pe gloriosul Primar General al Capitalei, ce-i drept interimar, care refuză să-şi asume responabilitatea funcţiei pentru redeschiderea celui mai modern stadion din România, Naţional Arena.

Am văzut un glorios general de pompieri acoperit de şnururi sclipitoare şi cu caschetă cu cuc din fir aurit în frunte (ca să ştim în ce direcţie merge), spunîndu-ne că nu dă autorizaţie pentru funcţionarea Arenei Naţionale, fără să aibă alt argument în afară de cel al laşităţii de a se ascunde în spatele dramei de la Colectiv dar şi al refuzului de a-şi asuma responsabilitatea funcţiei, chiar dacă la copertină s-au făcut probe de rezistenţă la foc.

Am văzut-o pe doamna Kovesi făcând politică mai ceva ca doctor Ponta, vorbind la bilanţul DNA despre sute de kilometri de autostrăzi, indemnizaţii pentru copii, pensii pentru vârstnici şi spitale noi, în baza unor evaluări umflate, ca şi cum substituia tot Parlamentul în an electoral, dovedind calităţi politice nebănuite la datele cînd am tot numit-o în funcţii importante.

Dar n-am văzut-o pe glorioasa doamnă Kovesi asumându-şi responsabilitatea funcţiei pentru faptul că în cele două mandate de Procuror General, instituţia pe care a condus-o a tergiversat şi nu a soluţionat Dosarul Revoluţiei.

L-am văzut frecvent pe gloriosul nostru Guvernator al BNR, domnul Isărescu, dând lecţii despre politicile de prudenţialitate bancară şi politicile monetare, dar niciodată asumându-şi o urmă de responsabilitate a funcţiei pentru drama celor care au contractat credite care acum au ajuns imposibil de plătit. Oamenii au devenit mai săraci decât atunci când, cu speranţă, au contractat creditul, dar responsabili sunt doar ei.

L-am văzut pe gloriosul doctor V.V.Ponta, asumându-şi iluzorii succese economice, dar nu l-am văzut asumându-şi, măcar parţial, responsabilitatea că România nu a reuşit să cheltuiască şi a pierdut 7 miliarde de Euro bani nerambursabili, puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Oare cum o fi să ai funcţie mare, bine plătită, dar să nu-ţi asumi responsabilitatea funcţiei?

PS – aceste rânduri mi-au fost inspirate de modul curajos şi cinstit în care proprietarul făbricuţei de lactate Brădet ne-a dat o lecţie şi şi-a asumat public responsabilitatea contaminării cu E.coli a bebeluşilor, în condiţiile în care la această oră nu este clară vina producătorului de lactate (părinţii prea multor bebeluşi infectaţi cu bacteria E.coli declară public că nu au cumpărat produse lactate Brădet)“.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv