Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Băsescu sare la gâtul lui Dragnea: “Mor copii și oameni, iar el nu vrea vaccin. E cel puțin iresponsabil”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, îl atacă dur pe Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, după ce acesta a afirmat că are mari dubii în legătură cu ideea de a-i obliga pe părinți să-și vaccineze micuții.

“La noi mor copii și oameni și domnul Dragnea nu vrea să impună obligativitatea vaccinării? Asta înseamnă că este cel puțin iresponsabil. Declarațiile lui sunt pur și simplu idioate. Ar trebui să fie acuzat de abuz în serviciu, alături de toți cei care se fac responsabili de lipsa vaccinurilor sau a medicamentelor pentru bolnavii de cancer”, a fost mesajul transmis de Băsescu.

Fostul șef al statului susține că “dreptul la ocrotirea sănătăţii este un drept fundamental, iar omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu. Statul Român şi-a asumat prin Constituţie această responsabilitate.

1. Citez „Comisia de la Veneția consideră (că) prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu,….trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale,…șamd.“

2. Constituţia României, Capitolul II, Drepturi şi libertăţi fundamentale, Articolul 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii.

3.CEDO – ARTICOLUL 7
Alin 2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecării şi pedepsirii unei persoane vinovate de o acţiune sau de o omisiune care, în momentul săvârşirii, era considerată infracţiune potrivit principiilor generale de drept recunoscute de naţiunile civilizate.

Cu toate acestea, la noi nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii şi nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor de care depinde viaţa celor bolnavi de cancer.

Sau poate, abuzul în serviciu ca sancţiune penală, este bun pentru vânătoarea selectivă şi nu prezintă nici un fel de interes a fi aplicat acolo unde chiar este cazul”

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv