Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Băsescu: Voi vota moţiunea, dar cum se va guverna a doua zi după?

Fostul preşedinte Traian Băsescu susține că va semna şi vota moţiunea de cenzură pe care o pregătește PNL, dar întreabă cum se va guverna dacă va cădea Cabinetul Dăncilă, precizând că va fi complicată organizarea unui guvern cu toate partidele din Opoziţie.

captură B1TV

“Noi nu avem majoritate să dărâmăm guvernul. Se încearcă mizându-se pe trădătorii din PSD. Cum se va guverna după, a doua zi? Într-un guvern în care ai toate partidele din opoziţie plus trădătorii din PSD, plus UDMR, plus minorităţi. Vă spun că voi semna moţiunea şi voi vota pentru ea. Dar ca să facă o guvernare cu partiduliţe, pentru că PNL şi USR sunt mari sau medii, dar pentru PE, aici au 20% la alegeri, PNL e relativ mic Pentru a duce o guvernare trebuie să ai un partid care să aibă 35% şi mai încropeşti doi, trei aliaţi. Dar ce se face legat de moţiunea de cenzură e despre partide care au obţinut rezultatele la alegerile din 2016”, a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la România TV.

Băsescu a admis că există șanse pentru această moțiune, deoarece “trădarea în PSD e la ordinea zilei”.

Întrebat cine ar putea guverna după, Băsescu a răspuns: “PNL cu PMP”.

“Dăncilă a pus şaua repede pe PSD”

Ulterior, Băsescu a fost la o emisiune la B1TV, unde, întrebat despre activitatea premierului, a spus că Viorica Dăncilă a fost ţinută sub control “cât a fost Dragnea”, iar acum ea este “cea adevărată”.

“I se spunea <<tu nu vorbeşti, citeşti ce ţi se dă>>. Pe când acum, vorbeşte liber şi, surprinzător, a pus şaua repede pe PSD şi a obţinut un vot cum nici Dragnea nu obţinea un vot în CEx. Nici nu poţi să faci dintr-un om pe care l-ai pus să fie premier, nu poţi să faci din el o maimuţă care execută ce i se spune la partid. Dacă doamna Dăncilă nu dă Codul adminsitrativ şi dacă anulează celebra OUG 114 şi corectează legea redevenţelor va fi un premier care îşi va merita banii. Un premier care a rezolvat nişte lucruri, care a scos guvernarea din nişte fundături. Acum 2 luni nu ar fi putut anula OUG 114, cât era Dragnea, acum poate să o facă, acum 2 luni nu putea să lucreze la redevenţe, pentru că OMV şi Exxon au început să se retragă”, a declarat Traian Băsescu.

153 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv