Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Carmen Dan, despre protestul din 10 august: Au fost desecretizate toate documentele

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că instituţia pe care o conduce a desecretizat la sfârșitul lunii ianuarie toate documentele ce vizează violențele de la protestul din 10 august 2018 şi le-a pus la dispoziţia Parchetului General, astfel că nu vede nicio piedică în ancheta desfășurată de procurorii militari.

„Îmi amintesc şi de domnul procuror Lazăr, care spunea că ancheta merge foarte greu, pentru că documentele nu sunt declasificate. (…) Absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii. Asta se întâmplă încă de la sfârşitul lunii ianuarie, când comisia care analiza desecretizarea a stabilit ca măsură ce documente se declasifică. Din toate documentele care au fost trimise la Parchet imediat după 10 august, la solicitarea procurorilor, sunt declasificate mai puţin un document care nu emană de la MAI”, a declarat Carmen Dan, la Digi24.

„Eu mai văd nicio piedică în a se lămuri absolut toate lucrurile. Dacă din punct de vedere al legalităţii misiunii, susţin cu tărie că lucrurile au fost în regulă, aş face câteva precizări acum, pentru că după 7 luni putem să vorbim cu mai puţină patimă despre acel moment. (…) Este o lecţie de învăţat şi pentru Jandarmerie dar şi pentru liderii mişcărilor civice, şi pentru protestatari. În acest moment nu există niciun impediment ca aceste anchete penale în desfăşurare să se finalizeze”, a mai spus Carmen Dan.

Ea a precizat că încă nu a fost chemată la audieri la Parchet: „Sunt convinsă că nu va fi un lucru care nu se va şti. Am toată disponibilitatea să mă prezint dacă voi fi chemată, aşa cum au făcut-o şi alţi colegi din Minister când au fost citaţi”.

Protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, la care au participat circa 100.000 de oameni, a fost reprimat de jandarmi cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

Procurorii militari din cadrul Parchetului General au deschis un dosar penal, în care au fost puşi sub acuzare Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, actualul şi fostul şef al Jandarmeriei Române, conducerea Jandarmeriei Bucureşti (Laurenţiu Cazan), dar şi Mihai Dan Cirică, secretar de stat în MAI. Faptele sunt complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

De asemenea, au fost puşi sub acuzare mai mulţi protestatari, pentru ultraj.

254 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv