Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 

Carmen Dan face pe niznaiul: Jandarmeria a intervenit doar împotriva huliganilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre care s-a aflat în presă că a venit din concediu și a stat în minister până noaptea la ora 3.00 pentru a coordona atacul jandarmilor la Mitingul Diasporei de vineri seară, face pe niznaiul, spunând că „ Jandarmeria nu a intervenit împotriva cetățenilor pașnici, ci împotriva acelor huligani periculoși care au atacat autoritatea statului”.

Citiți și… Prefectul Speranța Cliseru, sluga familiei Firea-Pandele, a dat ordin jandarmilor să intervină în forță
Citiți și… Șefii Jandarmeriei Române care au supervizat acțiunile din Piața Victoriei
Dar și… Parchetul Militar anchetează intervenția brutală a jandarmilor la Mitingul Diasporei

„În ceea ce privește schimbul de informații realizat, vă asigur că MAI a colaborat cu structurile partenere în mod corect și uzual pentru asemenea situații. Referitor la faptul că am fost ieri (vineri – .r.r) la Minister. Da, mi-am întrerupt ieri concediul și am făcut asta, pentru că știu ce înseamnă respectarea funcției publice, însă nu înseamnă că am intervenit în vreun fel operațiunile. Invit public să iasă orice angajat al Ministerului, de la orice nivel, care a primit ordin direct de intervenție operativă din partea ministrului Carmen Dan”, a declarat ministrul de Interne, într-o declarație de presă făcută sâmbătă după-amiază.

„În orice alt stat european, statul intervine în forță pentru restabilirea ordinii publice”, a comentat Carmen Dan, adăugând că „instigărilor la violență li se va răspunde pe măsură”. 

a declarat că MAI a colaborat cu toate structurile statului în această situație și i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să spună dacă a avut informații suplimentare.

sursă foto: Corupția ucide

Iată cele mai importante declarații, potrivit Hotnews:

 • La acest moment dintre participanții la protest mai sunt sub supraveghere 6 persoane.
 • În calitate de ministru sunt câteva aprecieri pe care doresc să le fac.
 • Au avut loc foarte multe acuze la adresa Jandarmeriei. Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici. În fața acestor acuze am obligația de a face aceste precizări.
 • Alte aspecte vor face obiectul unei informări pe care o voi prezenta CSAT. 
 • Am întrerupt ieri concediul, dar nu am intervenit în coordonarea operativă. 
 • Ca o apreciere generală, ce s-a petrecut aseară este foarte grav, nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a încălcat legea.
 • Acțiunea nu a fost o dispută între cetățenii pașnici și jandarmi. 
 • În orice alt stat european, statul intervine în forță pentru restabilirea ordinii publice. 
 • Orice om normal care a urmărit evenimentele a putut observa că intervenția în forță a fost justificată de comportamentul acelor huligani. 
 • O primă acțiune de înlăturare a situației de risc: la ora 16:00. Ulterior s-au exercitat presiuni constante.
 • Huliganii agresivi s-au folosit de persoane pașnice ca scut în fața Jandarmeriei. 
 • – Din punctul meu de vedere instigărilor la violență li se va răspunde pe măsură. Intervenția președintelui a fost prematură. 
 • Dacă aceste violențe ar fi avut loc în fața altor instituții, de exemplu Palatul Cotroceni, tot așa ar fi fost apreciată intervenția jandarmilor? 
 • Vă asigur că toate datele deținute de MAI au fost folosite în misiunea operativă. Dacă dl președinte a avut date în plus, mă întreb de ce nu le-a pus la dispoziție?
 • Nu vă imaginați că ministrul de Interne dispune acțiunile Jandarmeriei, Poliției sau Pompierilor.
 • Ordinul a fost aprobat de prefect conform legii.
 • Având în vedere că sunt anunțate proteste în această seară, rog protestatarii să se delimiteze de violențe și cer forțelor de ordine să nu se lase intimidate de declarațiile politice și să acționeze în conformitate cu legea.”
foto: Jean-Mihai Pâlșu
902 Shares